НОВИНИ

Рафаел Надал победи Новак Джокович на Ролан Гарос

рафаел надал победи новак джокович ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 01.06.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал е една крачка по-близо до нова титла от Големия шлем. 13-кратният шампион от Откритото първенство на Франция елиминира миналогодишния победител Новак Джокович в четвъртфинална драма след 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4).

Срещата започна лошо за световния номер едно. Новак Джокович допусна пробив още в откриващия си сервис гейм, който Надал затвърди с още един брейк, за да запише първата част на сметката си.

Във втория сет двамата си размениха по два пробива, след което сърбинът успя да измъкне още едно от подаванията на опонента си, за да изравни за 1:1.

Третата част се разви идентично на първата и след 6:2 испанецът отново поведе в мача. Изходът от мача беше решен след тайбрек в изключително оспорвана четвърта част.

Това беше 59 мач между двамата титани, като Новак Джокович води с една победа повече на сметката си.

„Мачът беше много тежък, без съмнение Новак е един от най-добрите тенисисти в историята. Да играя срещу него е голямо предизвикателство. Ключът да го победя е да играя на 100% от първата до последната точка. Затова тази нощ беше прекрасна. Този корт е най-важният в живота и кариерата ми, най-специалният“, сподели Рафаел Надал.

От своя страна сърбинът не пропусна да поздрави своя съперник.

„Във важните моменти той беше по-добрият играч. Имах своите шансове и ги пропуснах, а той остана концентриран. Не за първи път Рафа е във форма след контузия, така че не съм изненадан“, каза Новак Джокович след срещата.

Надал и Джокович играха за десети път един срещу друг на Ролан Гарос, като испанецът спечели осмата си победа. През 2012, 2014 и 2020 г. тенисистите играят на финала на турнира, като Надал печели и трите пъти.

Съперник на Рафаел Надал на полуфиналите ще бъде Александър Зверев, който отстрани Карлос Алкарас.

Автор: Нора Шопова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клоуни и аниматори ще минат през отделенията в столичната педиатрия
Клоуни и аниматори ще минат през отделенията в столичната педиатрия
Украинци напуснаха държавна база във Велико Търново - оплакаха се от лоши условия
Украинци напуснаха държавна база във Велико Търново - оплакаха се от лоши условия