НОВИНИ

НА ЖИВО по БНТ 3: Кулминацията на световното първенство по ръгби във Франция

Не пропускайте финалната битка между трикратните световни шампиони отборите на Нова Зеландия и Южна Африка - тази събота от 22:00 ч. само по БНТ 3!

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:00, 28.10.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
англия победи аржентина първия мач световното първенство ръгби франция
Слушай новината

В събота БНТ 3 ще излъчи кулминацията на световното първенство по ръгби във Франция, на което БНТ ви направи свидетели от самото начало.

Голямото спортно събитие, което започна в началото на септември и продължава месец и половина ще завърши в събота в Париж със зрелищен сблъсък за титлата противопоставящ Нова Зеландия и Южна Африка.

Трикратният шампион Нова Зеландия и трикратният шампион Южна Африка се срещат в свирепа битка за свещената купа "Уилям Уеб Елис"!

Eдна от двете нации ще стане първата, която ще вдигне Купата четири пъти. Нова Зеландия печели световната титла през 1987, 2011 и 2015 г., а Южна Африка през 1995, 2007 и 2019 г.

Това ще бъде мач, за който е невъзможно да се правят прогнози, но е ясно, че ще се помни много дълго.

Преди финалния мач в събота, който ще стартира в 22:00 ч. феновете на ръгби спорта ще могат да се насладят на третата част от филма на Васил Върбанов "В името на бог ръгби", която започва в 20:30 ч.

След филма, в 21:30 ч. стартира и специалното студио преди финала с водещ Радостин Любомиров. Негови гости ще бъдат българският национал Костадин Дебренлиев и топкоментаторът Васил Върбанов.

Часът на истината настъпи - време е за финал на световното първенство по ръгби

Пряко от Париж ще се включи изпълнителният директор на българската федерация Павел Велков. Зрителите ще чуят и мнението за предстоящия финал на селекционера на българския национален отбор Ромен Балмис, както и това на част от българските национали, които по-рано същия ден играят с Турция на стадион "Васил Левски". Коментатори и на двата мача ще бъдат Васил Върбанов и Димитър Петров.

Не пропускайте финалната битка между трикратните световни шампиони отборите на Нова Зеландия и Южна Африка в събота също от 22:00 ч. САМО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дженоа се изкачи в Серия А след трудна победа над опашкар
Дженоа се изкачи в Серия А след трудна победа над опашкар
Челси ще се опита да затвърди добрата си форма във Висшата лига
Челси ще се опита да затвърди добрата си форма във Висшата лига