НОВИНИ

Реал (Мадрид) с феноменален обрат срещу ПСЖ след хеттрик на Бензема

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 09.03.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) осъществи страхотен обрат от 0:2 до 3:2 в общия резултат, за да изхвърли от Шампионската лига състава на ПСЖ, а големият герой за победителите беше Карим Бензема, който в рамките на 17 минути реализира хеттрик, с който помогна на своя тим да продължи напред в турнира.

"Кралския клуб" влезе в реванша с пасив от 0:1 след първия мач, а в 39-та минута парижани удвоиха своя аванс в общия резултат след гол на Килиан Мбапе.

С аванс от два гола футболистите на Маурисио Почетино изглеждаха повече от уверени в крайния успех, но тогава дойде последният половин час на двубоя.

Обратът за Реал започна в 61-ата минута, когато Карим Бензема предизвика грешка на вратаря Донарума, който не успя да изчисти добре топката. Винисиус стигна до кълбото и Бензема, който отблизо не сбърка, намалявайки пасива на испанския тим в общия резултат.

Четвърт час по-късно пък общият резултат вече беше равен, след като отново Бензема беше точен, възползвайки се от хитър пас на Лука Модрич, който разсече отбраната на ПСЖ.

Броени секунди след подновяването на играта пък Карим Бензема хвърли за трети път феновете на "Сантиаго Бернабеу", наказвайки лошо изчистена топка от Маркиньос, за да оформи своя хеттрик и да изведе Реал (Мадрид) напред в общия резултат.

До края играчите на ПСЖ не успяха да реагират по никакъв начин и така за поредна година трябваше да се простят с надеждите си да вдигнат "Ушатата".

За "Кралския клуб" пък мечтата за 14-и трофей от надпреварата продължава, като момчетата на Карло Анчелоти вече очакват жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига следващата седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1920 са новите случаи на коронавирус
1920 са новите случаи на коронавирус
Манчестър Сити не победи Спортинг, но продължава напред в Шампионската лига
Манчестър Сити не победи Спортинг, но продължава напред в Шампионската лига