НОВИНИ

Реал Мадрид също търси обяснение от УЕФА за събитията в Париж

Реал Мадрид Карим Бензема
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 03.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Реал Мадрид поиска обяснение от страна на Европейската футболна централа (УЕФА) за събитията около финала за Шампионска лига в Париж.

Двубоят бе отложен с 36 минути, след като хиляди фенове на Ливърпул не успяха да влезнат на "Стад дьо Франс" навреме. Според УЕФА причината за този инцидент е закъснение от страна на привържениците и множество фалшиви билети.

От испанския клуб твърдят, че фенове на "белия балет" също са пострадали в хаоса пред стадиона.

"Ръководството на Реал Мадрид иска да защити феновете си, които станаха жертва на събитията извън и в "Стад дьо Франс" на 28 май.

Ето и позицията на Реал Мадрид, публикувана на клубния сайт:

Искаме да знаем, какво е причината именно това съоръжение да бъде домакин на финала и по какви критерии е направено това.

Чакаме обяснение за причината, поради която феновете останаха изоставени и беззащитни. Фенове, които демонстрираха поведение за пример.

Смятаме, че събитието, което трябваше да представлява футболен празник за феновете, бързо се превърна в поредица от злощастни събития, които предизвикаха недоволство по света.

По снимките, разпространени от медиите, се видя, как фенове бяха насилствено атакувани нападнати, тормозени и ограбени. Действията продължиха и в колите и бусовете на феновете, което застраши физическото им здраве. Определени фенове прекараха нощта в болница заради травмите си.

Феновете ни заслужават отговор, а провинилите се трябва да бъдат държани отговорни, за да може подобни събития да бъдат далеч от футбола и спорта като цяло.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Викай неволята: Хората в село Лиляче сами си асфалтират улиците
Викай неволята: Хората в село Лиляче сами си асфалтират улиците
Славия започва лятната подготовка на 6 юни
Славия започва лятната подготовка на 6 юни