НОВИНИ

Рилски спортист не даде шансове на Берое

Самоковци нанесоха разгромно първо поражение на "зелено-белите" в Стара Загора

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:50, 26.10.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
рилски спортист даде шансове берое
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Рилски спортист продължава със своя летящ старт през новия сезон в НБЛ. Настоящите шампиони изнесоха лекция на Берое Стара Загора след 111:66 в мач от четвъртия кръг. В зала "Общинска" съставът на Любомир Киров даде заявка за разгром още през първото полувреме, а в хода на второто изобщо не позволи на баскетболистите на Даниел Клечков да мечтаят за успех, нанасяйки им първо поражение през 2024/2025.

В групата на самоковския тим липсваше Александър Янев. От своя страна в редиците на „зелено-белите“ не бе Дейлън Риджънал. По този начин Рилецо продължава да се радва на пълен актив, като вече има четири победи на сметката си, докато "зелено-белите" са с три успеха и едно поражение.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)


Алекс Симеонов, Алън Арнет и Юре Планинич се превърнаха в главната атракция за гостите в началните минути, а по-солидното присъствие в дефанзивен план бе достатъчно да мечтаят за двуцифрена преднина. Кени Дай и Ивайло Тонев бяха единствените оръжия в нападение за домакините, но не получиха достатъчно подкрепа от останалите. Освен това Джордан Сешън започна често да попада под светлините на прожекторите и Рилецо се откъсна с 19 точки в края на дебютния период.

Въпреки опитите за по-бърза игра, двата отбора трудно намираха път към съперниковия кош в хода на следващата десетка. Това обаче не спря актуалните първенци да доминират под коша чрез Сешън, Планинич и Арнет, за да се приберат в съблекалнята при 51:34.

През второто полувреме самоковският тим обезсмисли напълно интригата, тъй като за отрицателно време разликата му придоби внушителни размери и оттам връщане нямаше.

Джордан Сешън поведе листата на реализаторите с 27 точки, допълнени от 7 борби. Алън Арнет наниза 15 точки, Мирослав Васов и Юре Планинич (7 овладени под двата ринга топки) отбелязаха по 12, Лакуинси Риду приключи с 11 и 5 асистенции. Хрсто Бъчков (11 овладени под двата коша топки), Алекс Симеонов (5 борби) и Красимир Петров записаха по 10 точки.

Кен Дай отсрами Берое с 20 точки, Ивайло Тонев има 13.

На 3 ноември (неделя) Рилски ще влезе в ролята на домакин срещу Черно море Тича, а ден по-рано Берое ще има гостуване на Спартак Плевен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Древни съдове с ярки окраски разкриват непозната цивилизация от бреговете на Дунав
Древни съдове с ярки окраски разкриват непозната цивилизация от бреговете на Дунав
Двоен вот в части от Варна: В някои секции има по две машини и два паравана
Двоен вот в части от Варна: В някои секции има по две машини и два паравана