НОВИНИ

Рилски спортист спечели гостуването си на Монтана в женския баскетболен елит

Ивана Бонева бе най-резултатна за самоковките с 19 точки

рилски спортист надви монтана 2003 женското баскетболно първенство
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:07, 20.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Рилски спортист се възползва от отлична стрелба от далечно разстояние и изтръгна трудна победа като гост на Монтана 2003 с 69:56 (13:15, 19:15, 18:10, 19:16) в мач от първия кръг от водещата четворка на българското първенство по баскетбол за жени.

Рилски спортист завърши с впечатляващите 33.3% за три точки, като Ивана Бонева се отчете с 3/5 и записа сбор от 19 пункта. Деница Манолова вкара други 15 точки и спечели осем борби, а Вероника Джикова направи дабъл-дабъл с 10/10.

Мачът в Монтана започна с тройка на Джикова за Рилски спортист, а след изравняване и Раня Абурая наниза изстрел от далечно разстояние. Следващите два коша отново бяха в полза на Рилски спортист, но Монтана 2003 обърна за 11:10 след тройка на Ванина Василева и стрелба под коша на Тераник Батъл.

Силната серия на Монтана остана фиксирана на 11:1 точки, като в тази част от мача гостенките стигнаха само до един кош след нарушение. Рилски спортист отстъпи с две точки на паузата, но след нея Джикова вкара още една тройка и състезателките от Самоков отново се сдобиха с предимство.

Двата отбора стигнаха до равенство при 30:30 и полувремето завърши с кош на Радина Илиева, с който Рилски спортист поведе за последно. Гостенките започнаха третата четвъртина със силна серия от 9:2 и я завършиха с преднина от десет точки, която Монтана 2003 не успя да стопи в последната част.

Най-полезна в мача бе Янина Тодорова, която записа дабъл-дабъл за домакините с 23 точки и 11 борби. Монтана обаче вкара само две тройки от 19 стрелби, като една от тях влезе секунди преди края и оформи окончателния актив на Тодорова.

В друг мач от деня Берое победи Локомотив София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Сглобката предварително беше решила кой ще избере за конституционен съдия
Тошко Йорданов: Сглобката предварително беше решила кой ще избере за конституционен съдия
Борусия Дортмунд се справи лесно с местния си съперник Кьолн в Бундеслигата
Борусия Дортмунд се справи лесно с местния си съперник Кьолн в Бундеслигата