НОВИНИ

Роберт Гергов: ЦСКА ще го има, но идват трудни времена и ние сме длъжни да вземем мерки

В официално изявление до всички привърженици на БК ЦСКА президентът на клуба призна, че финансовите затруднения и раздялата с ключови състезатели ще принуди отбора "вероятно да отстъпи от шампионските си амбиции"

роберт гергов цска идват трудни времена сме длъжни вземем мерки
Снимка: НБЛ
bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 29.01.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на баскетболния ЦСКА Роберт Гергов излезе с официално изявление в социалните мрежи, в което адресира сътресенията в клуба от последните няколко дни.

Припомняме ви, че в събота вечер стана ясно, че членът на Управителния съвет на "червените" Александър Чакмаков е подал оставка, а в допълнение се разбра, че отборът трябва да се справя и с финансови затруднения.

В своето обръщение Гергов изрази недоумение от решението на Чакмаков да обяви пред медиите, че подава оставка, но въпреки това изрази увереност, че бизнесменът ще продължи да бъде полезен на ЦСКА.

Президентът на "червените" коментира и финансовите затруднения в клуба, споделяйки, че "идват трудни времена". Гергов изрази още разочарованието си от факта, че "армейците" е трябвало да се разделят с играчи като Брандън Йънг и Кейлъб Уесън, като по негови думи тяхното напускане може да бъде сред причините за това ЦСКА "вероятно да отстъпи от шампионските си амбиции" в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Ето го и цялото изявление на Роберт Гергов:

"Като шампион с ЦСКА, капитан на отбора и национален състезател зная, че преди важен мач е необходимо спокойствие. При възможност играчите се изпращат в лагерна обстановка, за да се концентрират за предстоящата среща.

За съжаление преди двубоя срещу лидера Черноморец нашият тим бе лишен от нужното спокойствие. Недоумявам защо Сашо Чакмаков реши лично да информира медиите за своето напускане в събота вечер. Кому бе нужно това бързане? Кой имаше интерес в ЦСКА да има напрежение?

Съжалявам за това негово решение, никой не може и няма да отрече приноса му за възстановяването на залата и възраждането на БК ЦСКА. Сигурен съм, че Сашо може да бъде полезeн на ЦСКА и без да e част от УС.

Аз оставам, защото имам ангажимент към момчетата, треньорите и децата в школата. Ще направя всичко по силите си ЦСКА да излезе от ситуацията с боеспособен състав и нито лев задължения. Ние сме ЦСКА и не можем да си позволим друго, освен безупречна репутация.

ЦСКА ще го има! Предупредиха ни, че идват трудни времена и ние сме длъжни да вземем мерки. Разочаровани сме, че трябва да се разделим с някои добри играчи и вероятно да отстъпим от шампионските си амбиции. Но явно това е съдбата на баскетболния ЦСКА вече повече от 30 години. Работим в ръководството да влязат млади хора, които ще влеят нова енергия и ЦСКА скоро ще бъде шампион.

В школата ни расте страхотно поколение, някои ще трябва да станат мъже по-рано от планираното, но в крайна сметка всеки трябва да хване шанса си. И не на последно място - уверен съм, че в клуба скоро ще влязат хора, които знаят как да върнат публиката в залата. Видяхме на волейболния финал каква любов и подкрепа получиха момичетата от трибуните. Това е ЦСКА!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение е регистрирано тази сутрин край Асеновград
Слабо земетресение е регистрирано тази сутрин край Асеновград
Дрогиран и пиян зад волана: Задържаха 17-годишен да шофира в Бургас
Дрогиран и пиян зад волана: Задържаха 17-годишен да шофира в Бургас