НОВИНИ

Росен Барчовски: Очаква ни тежък сблъсък с Балкан, който играе добър баскетбол

Росен Барчовски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:17, 05.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски е радостен от факта, че отборът му успя да победи Левски в два мача.

"Червените" спечелиха четвъртфиналната серия от Националната баскетболна лига с 2:0 победи след успех в гостуването на Левски.

"Поздравявам всички цесекари за 75-ата годишнина. Посвещавам елиминацията на Левски на този клуб, в който съм се родил и в който ще умра. Поздравявам и Левски, защото се бориха и дадоха всичко от себе си. През първото полувреме бяхме перфектни, но в третата част се разколебахме. Удържахме разликата да не пада по-малко от 7 точки. Зоновата им защита даде резултат. Изиграхме добре четвъртата част. Брандън Йънг и Венци Петков получиха много игрово време, което се надявам да намаля в следващите мачове. Поздравявам капитана ни Венци Петков и Андрей Иванов, който се включи отлично", заяви той след срещата.

Наставникът прогнозира трудни сблъсъци с Балкан.

"Ще бъдем в борбата а медали, което е важно. Казах на момчетата, че покоряваме един връх. Минаха първите два базови лагера, сега предстои третия. Колкото по-високо се качваме, толкова по-трудно е, защото кислородът става по-малко. Трябва да се възстановим достатъчно добре, защото хвърлихме повече усилия от Балкан. Очаква ни тежък сблъсък с отбор, който играе много добър и агресивен баскетбол. Там са най-добрите български играчи. Имаме самочувствие, защото този сезон ги победихме три пъти, но това нищо не означава. Добре е, че победихме Левски в 2 мача. До края на сезона ще играем домакинствата в нашата зала", допълни той.

Неговият възпитаник Венци Стефанов е доволен от победата, но очаква трудни полуфинални срещи с Балкан.

"Трудно беше, радвам се, че запазихме преднината и се поздравихме с победа. Знаехме, че те ще се хвърлят с всички сили. Накрая изиграхме добре атаките и запазихме преднината. Амплитудите в играта ни са нещо лошо, но се надявам да не се стига дотам в мачовете с Балкан. Това е много силен съперник, в Балкан се играе изключително трудно", коментира той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наблюдавахме второ за годината лунно затъмнение (Снимки)
Наблюдавахме второ за годината лунно затъмнение (Снимки)
Суданската армия изпрати делегация в град Джеда за участие в преговори за примирие
Суданската армия изпрати делегация в град Джеда за участие в преговори за примирие