НОВИНИ

Росен Барчовски: Победата е една малка стъпка по пътя към върха

Росен Барчовкси
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:59, 03.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски е доволен от факта, че отборът му започва участието си в плейофите на Националната баскетболна лига с успех, но се надява задоволството да не изиграе лоша шега на възпитаниците му.

"Червените" се наложиха над Левски с с 94:77 в първия мач 1/4-финалната серия.

"Справихме се. Не мога да крия, че съм доволен, най-вече от резултата. В плейофите се играе на победи. Доволен съм и от играта, но знам, че задоволството е най-голямата грешка след една такава победа. Това казах и на играчите. Това е една малка стъпка по пътя към върха. Играхме по-добре, лимитирахме стрелбата за 3 точки на някои от играчите им. В петък очаквам Левски да се бори много здраво, но ние не възнамеряваме да играем трети мач", сподели той след срещата.

Наставникът смята, че победата се дължи и на тактическата подготовка.

"Когато един отбор победи, той е подготвен. Това обаче не значи, че Левски не се е подготвил тактически. На финала за Купата на България Левски имаше изключителен процент стрелба за 3 точки. Днес не им вървеше толкова. Ако има влезнат 2-3 стрелби, мачът може да стане друг. Тогава тактиката няма да е по-различна, но мачът ще е по-различен. Готвим се за всеки един мач. Понякога нещата се получават", добави той.

Националният селекционер се надява отборите да създадат баскетболна публика, която пълни залите.

"Залата е малко като капацитет. Предполагам, че много хора се притесняват дали ще има места. Условията са изключително важни, защото хората са зажаднели да влязат в модерни и големи съоръжения. Борим се за публиката, но няма да стане лесно. Трябва да създадем баскетболна публика, но това става с победи и резултати. До края на сезона сме заявили домакинствата си в нашата зала", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евгени Иванов, ВСС: Протестирахме срещу злите сили
Евгени Иванов, ВСС: Протестирахме срещу злите сили
Варненец стреля с въздушна пушка срещу полицейски патрул
Варненец стреля с въздушна пушка срещу полицейски патрул