НОВИНИ

Съдийската комисия в Англия замени двамата ВАР рефери, допуснали огромния гаф на Тотнъм-Ливърпул

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:56, 01.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
съдийската комисия англия замени двамата вар рефери допуснали огромния гаф тотнъм ливърпул
Слушай новината

Английската Висша лига взе решение да направи промени в съдийските назначения за оставащите двубои от кръга след фиаското със системата ВАР по време на двубоя между Тотнъм и Ливърпул в събота вечер.

Двамата потърпевши от предприемането на този ход са Дарън Ингланд и Дан Куук, които бяха видео асистент рефери по време на въпросната среща в северен Лондон.

Ингланд и неговият асистент Куук допуснаха сериозна грешка в срещата, тъй като не зачетоха чист гол за Лъвърпул при резултат 0:0 през първата част в момент, в който "мърсисайдци" вече бяха останали с човек по-малко.

В крайна сметка мачът завърши с драматична победа с 2:1 за Тотнъм след автогол на Жоел Матип дълбоко в добавеното време, а малко по-късно от Съдийската комисия в Англия признаха за огромния гаф на двамата арбитри и поднесоха своите извинения.

Това обаче по никакъв начин не промени мнението на треньора на Ливърпул Юрген Клоп, който очаквано бе бесен след случилото се.

"Загубата дойде при най-нечестните обстоятелства с луди решения. Това не е засада, топката е между краката на Мо, те начертаха грешно линията и не оцениха момента, в който Мо подаде топката правилно", коментира Клоп

"На кого помага това извинение? Имахме тази ситуация в мача на Манчестър Юнайтед срещу Уулвърхемптън. Уулвс взе ли точки за това извинение? Няма да вземем точки за това извинение и ние. Всички смятахме, че когато ВАР е в играта, нещата ще станат много по-лесни", допълни германският специалист.

В крайна сметка се реши Дарън Ингланд и Дан Куук да бъдат заменени съответно от Крейг Поусън и Еди Смарт, които получиха наряди за оставащите два двубоя от кръга Нотингам Форест - Брентфорд и Фулъм - Челси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на КТ "Подкрепа" отиде при протестиращите на АМ "Тракия"
Президентът на КТ "Подкрепа" отиде при протестиращите на АМ "Тракия"
Все по-хладно време сутрин и топло на обяд
Все по-хладно време сутрин и топло на обяд