НОВИНИ

Саша Илич преди мача ЦСКА - Сепси: Изправяме се срещу най-трудния противник от жребия

саша илич мача цска сепси изправяме трудния противник жребия
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 26.07.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич, смята, че съперникът в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите Сепси е равностоен на „армейците“. Сърбинът е оптимист, въпреки малкото време за подготовка.

„Ние сме ЦСКА и искаме да сме по-добри в двата мача и да продължим напред. Това е само първата част от този дуел", заяви Илич на пресконференция преди първия двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Сепси. „Армейците“ посрещат румънците на стадион „Българска армия“ утре (27 юли) от 20:00 часа.

"Назон имаше седмица допълнителна почивка, защото беше ангажиран с националния отбор. Тренира сега на пълни обороти и ще е в групата за мача. Амос Юга няма да може да се възстанови, но Махмутович вече е окей и ще бъде в групата“, обясни Илич.

„Създаваме достатъчно ситуации. Става въпрос за сблъсък между два много равностойни отбора. Дано ние накажем техните грешки, защото ще спечели този, който допусне по-малко грешки. Играчите трябва да разберат, че се изправяме срещу най-трудния противник от жребия. Имахме малко време за подготовка, само че футболистите трябва да се преборят със Сепси и да продължим“, добави сърбинът.

Треньорът на „армейците“ говори и за едно от звездните попълнения Майкъл Естрада:

„Изцяло зависи от Естрада кога ще е готов. Когато е готов, ще играе. Що се касае до Туфегджич – това зависи от клуба. Не беше картотекиран, това е решение на клуба, както и бъдещето му“, коментира Илич.

"Ако искаме да продължим, трябва да се справим и в двата мача. Футболистите ще получат специални указания, ще им кажем за какво да внимават. Надявам се феновете да изпълнят стадиона, а футболистите да дадат максимума – всичко зависи от тях. За мен схемата не е от такова значение. Имаме играчи за всяка схема, която ползваме. Схемите са според противниците. Използваме ги по преценка за противника“, каза още наставникът.

Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц също говори на пресконференцията преди мача със Сепси.

„Нямам кой знае какъв опит в тези мачове, знам че клубът има. Надявам се да сме по-добри и да продължим. И в Норвегия може да е горещо, е не толкова. Това е нещо, с което трябва да свикнем. В първия мач с Хебър може би ни беше по-трудно“, каза Хайнц.

Норвежецът демонстрира оптимизъм за предстоящата среща.

„Ние сме уверени, както винаги. Влизаме във всеки мач с мисълта за победа. Не мисля, че ще има проблеми с мотивацията. Смятам, че съм играл достатъчно важни мачове в предишните отбори, в които съм играл. Не мисля, че за мен или момчетата това може да е някакъв проблем“, каза Хайнц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технически проблем в метрото притесни пътниците
Технически проблем в метрото притесни пътниците
Шефът на БНБ Димитър Радев ексклузивно в „Още от деня“ в четвъртък
Шефът на БНБ Димитър Радев ексклузивно в „Още от деня“ в четвъртък