НОВИНИ

Серхио Рамос се закани на Реал (Мадрид)

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:06, 14.12.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
серхио рамос закани реал мадрид
Слушай новината

Бившият капитан и футболист на Реал (Мадрид) Серхио Рамос, който в момента защитава цветовете заяви, че ще даде всичко от себе си в предстоящия сблъсък срещу "Белия балет" в Шампионската лига.

Жребият за 1/8-финалите в надпреварата ще бъде запомнен не само с гафа на УЕФА, но и с това, че събра заедно отборите на ПСЖ и Реал (Мадрид).

Разбира се, това няма да е първата среща между двата отбора, но за разлика от предишните пъти парижани вече разполагат с Лионел Меси и Серхио Рамос.

И ако за аржентинецът това ще бъде поредния шанс да се изправи срещу най-големия противник от годините му в Барселона, то за Рамос мачът ще бъде с наистина особен заряд.

35-годишният бранител игра за "Кралския клуб" между 2004 и 2021 година, като спечели редица трофеи с отбора, а в последните шест години предвождаше тима и като капитан.

Изглежда обаче Рамос много бързо е оставил зад гърба времето си на "Сантиаго Бернабеу", защото заяви, че е готов да "умре за ПСЖ" в мачовете срещу Реал (Мадрид).

"Съдбата е непредсказуема. Бих искал да получим друг отбор, но това е. Знаете колко съм привързан към Реал Мадрид и ги обичам, това никога няма да се промени. Имам смесени чувства. Не исках да заставаме един срещу друг, но от друга страна ще се върна на "Сантяго Бернабеу", където прекарах най-добрите години от живота си и не можах да се сбогувам заради коронавируса. Исках да е различно, но това е футболът. Сега трябва да защитя отбора си. Ще умра за ПСЖ", сподели откровено Рамос в интервю часове след жребия.

За Рамос това далеч няма да е първият случай, в който той ще играе срещу свой бивш клуб, тъй като години наред с екипа на Реал (Мадрид) той се изправяше срещу Севиля. Рамос е юноша на андалусийци, но с времето си навлече гнева на доста привърженици на клуба заради поведението му по време на срещите между двата тима.

Дали няма да станем свидетели и сега на нещо подобно, ще разберем през февруари и март догодина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 15 души на ден търсят помощ в постковид центъра в Пловдив
Над 15 души на ден търсят помощ в постковид центъра в Пловдив
Прокуратурата разследва данни за извършено престъпление в ДКК
Прокуратурата разследва данни за извършено престъпление в ДКК