НОВИНИ

Силвия Радойска: Очаквам утре да победим Армения, мачовете ни с Румъния се очертават като финал за първото място

силвия радойска очаквам победим армения мачовете румъния очертават финал първото
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 08.04.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Силвия Радойска даде пресконференция преди утрешното домакинство на "лъвиците" на Армения в двубой от група С4 на квалификациите за Евро 2024.

Нашите момичета посрещат арменките във вторник (9 април) от 18:00 часа на стадион "Александър Шаламанов", след като преди няколко дни започнаха своята кампания в пресявките с минимален успех с 1:0 като гост Казахстан.

В същото време тимът на Армения претърпя тежко домакинско поражение с 1:5 от състава на Румъния.

Около 24 часа преди следващия двубой на България селекционерът Силвия Радойска изрази надежда, че футболните ни националки ще запишат втора последователна победа и междувременно коментира битката за първото място в крайното подреждане с отбора на Румъния.

"Очертават се двете ни срещи с Румъния през юни като финал в групата. Имахме и преди мача, и след мача с Казахстан проблеми със здравословното състояние на определени състезателки. Някои ги възстановихме, но други не. Но имаме достатъчно конкуренция, имаме балансиран отбор на повечето постове и това няма да се отрази на играта ни. Надявам се утре да победим и да изпълним поставените цели", сподели бившата футболистка.

В брифинга участие взе и авторът на победното попадение от срещата в Казахстан Симона Петкова, която разкри, че в българският състав има настроение преди домакинството на Армения.

"Влязохме доста мотивирани в мача с Казахстан и успяхме да вземем победата. Има настроение в лагера, сега целият отбор е с една идея по-добро физическо състояние. Надявам се утре да останем на 100 процента фокусирани и да изпълним задачата си. Ние нямаме лимит, но говорим за процес, за развитие. Знаете азбуката не се учи на един път, а по постепенно. Знаем какъв е пътя и го следваме. Имаме задачи, които са поставени от треньорския щаб и се стараем да ги изпълняваме", заяви Петкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП разкри модерно оборудвана наркооранжерия в София
ГДБОП разкри модерно оборудвана наркооранжерия в София
Дани Алвеш очаква обвиненията срещу него да бъдат свалени
Дани Алвеш очаква обвиненията срещу него да бъдат свалени