НОВИНИ

Слънчево и по-топло време на Велики четвъртък

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 13.04.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 15° и 22°.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е около 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по високите и открити части - умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 3°.

В петък ще духа умерен, в Източна България и северно от планините - временно силен южен вятър и дневните температури в повечето райони ще са около и над 20°. От запад на изток над цялата страна облачността ще се увеличи. След обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат централните, а в събота сутринта и източните райони.

В събота в Източна България все още ще има валежи, на повече места преди обяд, а над Западна облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°.

В неделя и понеделник ще бъде облачно, с валежи. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб, а температурите ще продължат да се понижават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборът за председател на НС се отлага за след Великден, разговорите между партиите продължават
Изборът за председател на НС се отлага за след Великден, разговорите между партиите продължават
Реал Мадрид взе комфортен аванс срещу Челси преди реванша в Лондон
Реал Мадрид взе комфортен аванс срещу Челси преди реванша в Лондон