НОВИНИ

Слънчево и топло време в следобедните часове

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 14.09.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево и топло ще е времето днес с максималните температури между 27° и 32°. Ще бъде тихо, в източните райони със слаб североизточен вятър.

Слънчевото време ще се задържи и утре, на първия учебен ден, а максималните температури ще са между 26° и 31°. След обяд над Източна България и планинските райони облачността временно ще се увеличи и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 27° а температурата на морската вода е 22 - 23°.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста, на повече места в Източна Стара планина и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 15 градуса на Алеко, до 24 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово около 20 - 21 градуса.

Студен атмосферен фронт, преминаващ през Западна към Централна Европа и ниско атмосферно налягане са причина за валежите и гръмотевиците на много места на Континента, като в някои райони количествата ще са значителни. Слънчево ще бъде в Прибалтика, Украйна и южните райони от Европейска Русия.

На Балканите преди обяд ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, на мета с превалявания. Температурите ще се задържат по-високи от обичайните за периода.

По-високи от обичайните ще са температурите у нас и в близките дни. В четвъртък ще е с разкъсана облачност, в много райони до слънчево време. В петък от запад облачността ще се увеличава и на отделни места, главно в Северна България, ще превали.

През нощта срещу събота ще започне понижение на температурите и през почивните дни ще бъде ветровито, с превалявания, на отделни места и с гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболното първенство стартира на 22 октомври
Волейболното първенство стартира на 22 октомври
Гарет Бейл е с контузия, пропуска шест мача на Реал
Гарет Бейл е с контузия, пропуска шест мача на Реал