НОВИНИ

254 гола, но Мартин Камбуров няма любим

Мартин Камбуров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 14.09.2021
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Берое Мартин Камбуров няма любим гол. В дългогодишната си кариера той успя да реализира 254 попадения в елита на страната, но не пожела да отличи нито един от тях. Нито един!

„Нямам любим. Нямам любим гол, защото са 254 попадения. Имам много хубави и много важни попадения. За централния нападател най-важното е да е гол“, разкри Мартин Камбуров, след като записа невероятното си постижение.

Той вече е едноличен лидер в голмайсторската листа на футболния шампионат, изпреварвайки Петър Жеков.

Мартин Камбуров се разписа в мрежата на Царско село в двубоя от 7-ия кръг на Първа лига. Именно това попадение го постави номер 1 в своеобразната класация.

„Благодаря, много съм щастлив, няма как да е иначе, сега съм голмайстор. Тук е моментът да благодаря на всички колеги, с които съм играл. Това е само последният гол, но благодаря и на всички, срещу които съм играл, защото сме имали тежки сблъсъци, но мъжки единоборства. Така че едно голямо благодаря на всички колеги, с които съм играл през годините“, сподели нападателят.

„Ако трябва да бъда честен, през последните 1-2 години си го представях, когато се бях вече доближил до рекорда на 15-16 гола. Вярвах, че може да се случи. Гледах финала между Джокович и Медведев и беше много емоционално от двете страни. Джокович беше много емоционален и със сигурност си е мислел и в двата случая какво ще каже. Аз също си мислех какво да кажа сега, но нямам думи. В моята кариера може би с титлата с Локомотив, това ми е най-важното постижение. Уникално и невероятно, като си помисля откъде съм тръгнал и докъде съм стигнал. Ще пусна снимка да видите откъде съм тръгнал. Много труд, много лишения...“, каза още емоционалният нападател.

Във финала на US Open, който Мартин Камбуров разкри, че е гледал, сръбският номер 1 отстъпи на Даниил Медведев. Новак Джокович показа психическа неустойчивост по време на мача, а след двубоя не съумя да спре и сълзите си.

Бербатов поздрави Камбуров за рекорда

„Вчера видяхте, Джокович е най-силният психически тенисист, а видяхте какво му се случи. Имал съм напрежение, няма какво да се крия, нормално е да има напрежение. Да, едно напрежение падне вече и ще играя по-освободено. Ще се насладя на играта до декември. Искам да помагам на Берое, а след това ще мислим за следващ рекорд“, каза още 40-годишният играч.

Договорът на Мартин Камбуров с Берое е до края на настоящата календарна година.

„Много мачове ни предстоят, много е сгъстен цикълът. Следващият двубой е в петък, след това има и Купа на България. Не мога да изиграя всеки мач по 90 минути, но треньорите ще кажат по колко и кога. Договорът ми е до декември. Целта ни е да печелим точки, не съм дошъл тук за рекорда. 9 точки съм донесъл до тук, при това имах и червен картон, а имах и контузия. Старая се да си върша работата“, добави Камбуров.

Камбуров: Уникално постижение, уникален рекорд!

Запитан, какъв съвет би дал на младите футболисти, Мартин Камбуров беше категоричен: „Да обичат играта, да са всеотдайни. Да са професионалисти, да дават всичко от себе си на терена. Ако имат талант, нещата ще се получат. Но най-важното е да обичат играта и да са всеотдайни.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурорската колегия с остра декларация срещу иска за отстраняване на Вероника Трифонова
Прокурорската колегия с остра декларация срещу иска за отстраняване на Вероника Трифонова
Технически проблем е вероятната причина за катастрофата край Айтос
Технически проблем е вероятната причина за катастрофата край Айтос