НОВИНИ

Слънчево със сутрешни мъгли днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните – от 8° до 14°.

Сутринта на места в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, които в крайните източни райони от страната ще се задържат почти през целия ден. Над останалата част от България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. На отделни места ще преръмява. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 3°.

През следващите дни до края на седмицата вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток, в много райони в нощните часове ще стихва и сутрин в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или значителна ниска облачност, на повече места и по-дълго задържаща се към петък-събота. През деня ще има разкъсвания и намаления на облачността, особено в планините и планинските райони.

Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°, а минималните в четвъртък ще са около нулата, по-високи по Черноморието; през следващите дни съвсем слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата от 1. до 4. клас в 13 области се връщат в клас от днес
Децата от 1. до 4. клас в 13 области се връщат в клас от днес
4955 са новите случаи за денонощието, 13,6% са положителните проби
4955 са новите случаи за денонощието, 13,6% са положителните проби