НОВИНИ

Утре ще бъде слънчево, но още по-студено

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 09.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в Източна България, но ще остане ветровито, особено в Дунавската равнина, с умерен вятър от север-североизток.

Утре и минималните температури ще се понижат и ще бъдат между 1° и 6°, а максималните температури ще бъдат още по-ниски, в сравнение с днес, между 8° и 13°. Сутринта на места в равнините и низините ще има мъгли, които в крайните източни райони ще се задържат почти през целия ден. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, но ветровито.

В планините ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове по върховете - мъгливо. Ще духа умерен временно силен източен вятър.

Слънчево ще бъде утре почти навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа, която попада под влиянието на обширен антициклон. Проливни валежи и гръмотевични бури ще има за пореден ден по Централното Средиземноморие. Дъжд и сняг ще вали в северните части от континента.

През следващите дни ще има повече слънчеви часове, особено в планините и планинските райони, но в равнинните части от страната отново ще има сутрешни мъгли. В четвъртък максималните температури ще останат почти без промяна, но минималните ще продължат да се понижават. След това се очаква слабо затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Санитари от болницата във Видин започват гладна стачка
Санитари от болницата във Видин започват гладна стачка
Георги Миланов пред БНТ: Левски разполага с голям потенциал, през пролетта ще сме по-силни
Георги Миланов пред БНТ: Левски разполага с голям потенциал, през пролетта ще сме по-силни