НОВИНИ

Слънчево време на празничния Гергьовден

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 06.05.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес денят ще е слънчев с максимални температури между 23 и 28 градуса, по Черноморието - между 20 и 25 градуса. В близките часове в източните райони и в масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

И през нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Очакват ни сутрешни температури между 8° и 13°, в София - около 10 градуса, а максималните ще се повишат още в сравнение с днес и ще са от 26° до 31°, в отделни райони - около 32 градуса.

На морския бряг температурите ще се задържат малко по-ниски - между 20° и 24°, а тази на морската вода ще е между 14 и 16 градуса. Ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е до умерен.

В планините повече слънце ще има до обяд. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са между 16 и 19 градуса, в Банско - около 11 градуса.

Затопляне се очаква не само у нас, но и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова ще преобладава слънчево време. Заоблачаване и валежи ще има само над северните райони, където ще бъде и по-хладно и ветровито.

Заради приближаващия се от запад към континента атлантически циклон, времето в Западна Европа ще се затопля, но температурите ще останат доста по-ниски от обичайните за периода. На Скандинавския полуостров и в Северна Германия ще превалява сняг, а на много места в Централна Европа, във Франция и на Британските острови - дъжд. Над по-голямата част от Южна Европа ще бъде слънчево и топло.

У нас през почивните дни температурите ще се понижат. През нощта срещу събота ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места, главно в Източна България и Родопите се очакват и краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, но сутринта ще е хладно, с минимални температури в повечето места между 4° и 9°. Възможни са и слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Христов тръгна успешно на Големия шлем по джудо в Казан
Марк Христов тръгна успешно на Големия шлем по джудо в Казан
Каракачанов: Има разговори между няколко формации за явяването на изборите
Каракачанов: Има разговори между няколко формации за явяването на изборите