НОВИНИ

Слънчево време с краткотрайни превалявания в Централна и Източна България

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 13.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес отново ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29, по-ниски на изток, в София - около 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от източната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16°, на 2000 м - около 8°.

В неделя ще бъде слънчево. В началото на новата седмица ще се затопли още, дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°, в отделни райони до 33 - 34°. Ще бъде с разкъсана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се увеличава и вплътнява. Привечер във вторник в крайните западни райони и в Родопите ще превали и прегърми.

В сряда на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с усилване на вятъра. Възможни са градушки. В сряда дневните температури ще започнат да се понижават - значително в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио не остави много шансове на Салернтина и откри 32-ия кръг в Италия с категорична победа
Лацио не остави много шансове на Салернтина и откри 32-ия кръг в Италия с категорична победа
Кристалина Георгиева беше преизбрана за втори мандат начело на МВФ
Кристалина Георгиева беше преизбрана за втори мандат начело на МВФ