НОВИНИ

Слънчево време с температури между 31° и 36°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 17.08.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Времето
Слушай новината

Между 31° и 36° ще са днес максималните температури, в София – около 31°. Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад.

Утре ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север северозапад. Дневните температури ще се повишат още, в сравнение с днес и максималните ще са между 33° и 38°, в София около 33°.

По Черноморието повече облаци ще има след обяд, когато на отделни места за кратко ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са от 29° до 32°, температурата на морската вода е 25 - 27°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

След слънчевото утро, около и след обяд и в планините ще се развива купеста, над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от северозапад.

Затопляне предстои и на Балканите, в комбинация с предимно слънчево време. Краткотрайни валежи се очакват след обяд главно в планинските райони от полуострова.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, а температурите още ще се повишат и в петък максималните ще са между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието. През почивните дни със северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух, който ще понижи температурите с 5 - 6 градуса. Ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете е паднало от третия етаж на сграда във Варна
Дете е паднало от третия етаж на сграда във Варна
Николай Николов: Водохващането от Петрохан ще бъде насочено към село Искрец
Николай Николов: Водохващането от Петрохан ще бъде насочено към село Искрец