НОВИНИ

Славия надви Марица 2022 като гост за втори успех в НВЛ при дамите

славия надви марица 2022 гост втори успех нвл дамите
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:49, 03.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия записа втора победа от началото на новия сезон в Националната волейболна лига за жени, след като надигра състава на Марица 2022 Пловдив с 3:0 (25:23, 25:20, 25:19) гейма като гост в зала „Сила“ в среща от третия кръг на шампионата.

Двубоят започна по-добре за домакините, които поведоха със 7:3 в началото на първия гейм, но постепенно Славия стопи изоставането си и излезе напред в резултата при 14:12. Последваха нови силни минути за Марица 2022, в които пловдивският тим направи серия от пет безответни точки и стигна до аванс от 17:14, но „белите“ отново успяха да изравнят и в решителните моменти при 23:23 взеха две поредни разигравания, за да затворят първата част при 25:23.

Вторият гейм също започна равностойно. Двата отбора вървяха точка за точка до 15:15, когато обаче гостите от София вдигнаха значително нивото на играта си и взеха 5 последователни точки, което се оказа ключово за крайния изход от гейма – 25:20.

Третата част стартира с поделено надмощие. Двата тима правиха точкови серии, с които стояха близо един до друг в резултата, но при 19:17 в полза на Славия „белите“ записаха 4 безответни точки и затвориха срещата при 25:19.

С успеха Славия събра актив от 6 точки и временно се изравни на втората позиция в класирането с шампионките от Марица Пловдив, които по-късно днес посрещат ДКС Варна. Марица 2022 пък регистрира второ поражение от началото на сезона и остава на шесто място в подреждането с 3 точки, колкото има и петият Дея спорт Бургас.

В последния двубой от кръг на НВЛ при дамите един срещу друг се изправят отборите на Дея спорт и Левски. Мачът между двата тима е тази неделя (5 ноември) от 18:00 ч. и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Монтана насрочи дело за касиране на изборите в Габровница след разкритията на БНТ
Съдът в Монтана насрочи дело за касиране на изборите в Габровница след разкритията на БНТ
Балкан Ботевград остана с един съперник по-малко в турнира за Купата на ФИБА
Балкан Ботевград остана с един съперник по-малко в турнира за Купата на ФИБА