НОВИНИ

Следобед ще е слънчево с температури до 16 градуса

следобед слънчево температури градуса
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 16.11.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Денят на много места започна със сутрешни мъгли, но в близките часове видимостта ще се подобрява и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с максимални температури между 11° и 16°, в София - около 13°.

През нощта облачността от запад на изток ще започне да се увеличава. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще бъде с мъгли. Минималните температури в повечето райони ще са между 0° и 5°, максималните - от 10° до 15°, в София - около 12°.

След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще продължи да се увеличава. Късно вечерта на отделни места в крайните западни и североизточни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

След поредицата от слънчеви дни в планините, утре и там облачността ще се увеличава. Максималните температури по високите върхове ще са около 0°.

В курортите - от 6° на Алеко, 7-8° в Пампорово и Боровец до около 10° в Банско. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Над югоизточната половина от Балканите през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време, но в северозападните и южните части от полуострова
ще бъде облачно и дъждовно.

Предупреждение за значителни количества и много силен вятър е в сила утре в Хърватия, Италия и Гърция. Причината - област от ниско атмосферно влияние, която ще окаже влияние на времето и у нас.

С валежи от дъжд ще бъде и в Северна Германия. Дъждовно, но топло за сезона ще бъде на Скандинавския полуостров, както и на Британските острови. Сняг ще вали в северните части на Европейска Русия и в Украйна.

Ще вали и у нас, и в сряда, и в четвъртък, но все още дъжд. Ще започне и понижение на температурите и до почивните дни вече ще бъдат близки до обичайните.

Вероятността за валежи към края на седмицата намалява, а по-съществени разкъсвания на облачността се очакват в петък, в Южна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дженифър Лопес стана "Икона на годината" на People's Choice Awards. Кои са другите победители?
Дженифър Лопес стана "Икона на годината" на People's Choice Awards. Кои са другите победители?
Гуардиола лично настоявал за трансфера на Филип Кръстев в Манчестър Сити
Гуардиола лично настоявал за трансфера на Филип Кръстев в Манчестър Сити