НОВИНИ

Спартак Плевен пречупи Миньор 2015 за първа победа в НБЛ

Силно второ полувреме осигури победата на плевенчани

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:55, 18.10.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
спартак плевен миньор 2015 нбл
Снимка:
Слушай новината

Спартак Плевен ликува за първи път през новия сезон в НБЛ. Селекцията на Любомир Минчев матира Миньор 2015 с в среща от третия кръг, изиграна в зала "Балканстрой". Двата отбора сътвориха равностойно първо полувреме, но през второто "синьо-белите" демонстрираха повече аргументи в доста отношения, нанасяйки второ поредно поражение в елита на момчетата, водени от Георги Младенов.

На линия за спартаклии отново бяха Крис Минков и Виктор Гергов. От своя страна „жълто-черните“ разчитаха на своето най-ново попълнение – Антонио Бъркс, който направи официален дебют. Срещу името на тима от Плевен вече личат победа и загуба, а отборът от Перник има успех и две поражения. На 28 октомври (понеделник) Спартак ще има визита на Левски, докато Миньор почива в следващия кръг.

Двата отбора заложиха на играта под коша в откриващите минути. Соловите акции на Дерек Кълвър и Милен Захариев, както и агресията в защита, предоставиха възможността да се озоват лидерската позиция трайно. Борислав Младенов бе единственият лъч надежда в офанзивен план за гостите, но липсваше подкрепата на останалите му съотборници и „синьо-белите“ си издействаха точка актив в края на встъпителния период.

Темпото се вдигна в началото на следващата десетка, а резултатността също придоби малко по-прилични размери. Георги Цеков се нагърби с отговорността за спартаклии, докато от другата страна Васил Попов, Коди Шварц и Младенов се опитаха да разчупят леда в това отношение. Амад Ранд прояви доза индивидуализъм , кош със сирената на Захариев се погрижи тимът от Плевен да се оттегли при 39:36 в съблекалнята.

Тенденцията, свързана с бързата игра, не се промени и на старта на третата част. Участникът в Европейската северна лига вдигна оборотите в атака и резултатът не закъсня, тъй като Крис Кийлинг, Трей Хоулел, Бред Риийд и Кълвър комбинираха своите усилия, за да тласнат домакините с 14-точков актив след 30 минути игрово време.

Дерек Кълвър поведе Спартак към успеха със своите 21 точки 8 борби и 5 асистенции. Трей Хоулел го последва с 14 точки и 6 асистенции, Амад Ранд и Милен Захариев се разписаха с по 11, като първият регистрира и 10 овладени под двата ринга топки. Крис Кийлинг записа 10 точки, 6 борби и 7 асистенции.

Борислав Младенов отговори за Миньор с 22 точки и 5 борби. Коди Шварц отбеляза 17 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски победи ЦСКА на старта на мъжкото волейболно първенство
Левски победи ЦСКА на старта на мъжкото волейболно първенство
Красимир Инински: Когато сме обединени сме по-силни
Красимир Инински: Когато сме обединени сме по-силни