НОВИНИ

Спорна дузпа и образцова атака пречупиха България срещу Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 28.03.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Футбол
спорна дузпа образцова атака пречупиха българия италия

"Скуадра Адзура" извоюва първата си победа у нас след успех с 0:2 над състава на България в мач от втория кръг на световните квалификации за Мондиала в Катар.

Така Италия е с пълен актив от 6 точки след два мача, колкото има и състава на Швейцария, докато всички останали отбори са без точки засега.

Позитивното от днешната среща за нашия тим е, че "лъвовете" показаха малко по-добро лице от това срещу "кръстоносците" миналия четвъртък.

Първият точен удар бе на сметката на България и го отправи Андрей Гълъбинов в 3-та минута, но топката отиде право в ръцете на Джанлуиджи Донарума.

В 8-та минута Даниел Димов и Васил Божиков действаха рисковано в опит да избият топката от краката на Федерико Киеза, като главният съдия Славко Винчич от Словения отсъди ъглов удар, макар че при по-различно разтълкуване на ситуацията, можеше и да посочи бялата точка.

Постепенно италианците се настаниха трайно в половината на българите, но трикольорите се защитаваха умело, затваряйки всички пространства.

За съжаление, малко преди почивката гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Даниел Димов събори Белоти в наказателното поле. Отсъждането обаче определено беше в наш ущърб, тъй като бранителят на Черно море не направи нищо неправомерно.

Потърпевшият Белоти застана на топката и със силен удар в долния десен ъгъл на вратата изведе "Скуадра Адзура" напред в резултата, въпреки че Пламен Илиев бе много близо да отрази изстрела.

През втората част момчетата на Ясен Петров опитаха да изнесат играта по-напред и при една интересна атака отдясно Карагерен опита да свие топката към точката за изпълнение на дузпа, но кълбото се отклони от ръката на футболист на Италия.

Нашите побързаха да изразят своите претенции за дузпа, но главният арбитър даде знак играта да продължи, което разгневи част от българите заради което те бяха санкционирани с жълти картони.

В 72-та минута бързо изпълнен свободен удар хвана неподготвена нашата отбрана, но за щастие прехвърлящият удар на Белоти срещна страничната греда.

Десет по-късно обаче вторият гол стана факт, а негов автор беше Мануел Локатели, който се разписа с хубав фалцов удар след подаване на Инсиние.

До края Пламен Илиев на няколко пъти демонстрира чудесен рефлекс, за да опази вратата си от трети гол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
983 нови случаи на коронавирус у нас
983 нови случаи на коронавирус у нас
Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА
Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА