НОВИНИ

Стара Загора ще приеме финалите в турнира за Купата на България по баскетбол за жени

берое пак победи монтана 2003 дамите
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 02.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Стара Загора ще бъде домакин на турнира за Купата на България по баскетбол при жените. Това стана ясно след изтичането на срока за подаване на кандидатури за домакинство на финалите, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Единствено лидерът в класирането в първенството и носител на трофея от последните две години Берое (Стара Загора) предяви официално писмено желанието си да организира надпревара.

Мачовете ще се играят на 11 и 12 март, като на 11 март ще са полуфиналите, а на 12 март - финалите. И тази година в програмата е предвиден двубой за трето място.

Съгласно подадените заявки за участие и правилата за провеждане на турнира, домакинът Берое ще се изправи в единия полуфинал срещу Локомотив София, а Рилски спортист ще играе за място във финала срещу Шампион 2006.

БК Монтана 2003 отказа участие в надпреварата. Днес изпълнителният директор на клуба Петрана Петкова заяви пред БТА, че причината отборът да пропусне тазгодишния турнир за Купата на България е наситеният календар в Адриатическата лига и невъзможността за пълноценна подготовка.

Петкова заявява, че от Монтана 2003 са предложили в писмо до БФБаскетбол малко по-късното провеждане на Финалната четворка между 13 и 15 март, за да може баскетболистките да се възстановят след трите поредни мача, които имат по програма във втория етап от Адриатическата лига – на 1, 4 и 8 март, и да се подготвят за Купата на страната. След обявяването на датите – 11 и 12 март, от клуба са информирали централата, че няма да подадат заявка за участие и ще пропуснат надпреварата тази година, тъй като състезателките им няма да имат възможност да се подготвят физически.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел Донев се класира за четвъртфиналите на турнир в Анталия
Габриел Донев се класира за четвъртфиналите на турнир в Анталия
Демерджиев: Криминалният контингент се насочи към трафика на хора заради ниските наказания
Демерджиев: Криминалният контингент се насочи към трафика на хора заради ниските наказания