НОВИНИ

Стилиян Петров пред БНТ: Оказва се натиск върху клубовете преди Конгреса (ВИДЕО)

"За нас с Димитър Бербатов и Мартин Петров не е самоцел да управлявме, а да помогнем на българския футбол. Никога не съм обмислял да се кандидатирам за президент на БФС", заяви пред нашата камера бившият капитан на националния отбор

румен радев срещна стилиян петров дни bdquoмача надеждатаldquo софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 07.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Рекордьорът по мачове за българския национален отбор по футбол Стилиян Петров даде ексклузивно интервю за БНТ, в което за пореден път подчерта необходимостта от промяна в българския футбол.

Петров, който понастоящем е част от екипа на кандидат-президентът на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов, отново алармира, че малко повече от седмица преди Конгреса на 15 март, хора от ръководството, водено от Борислав Михайлов, правят всичко възможно, за да останат на власт.

В същото време пък бившият капитан на България увери, че целта пред самия него и приближените му е не да управляват, а да помогнат на българския футбол.

"Практиките за влияние са различни - натиск от областните, натиск от хора в БФС. Даже преди 20 минути дойде новина, че вече са започнали да предлагат и финансови неща на клубовете. Явно тези хора са решили с всички мерки и сили да се задържат на трона в БФС. Нашата цел с Димтиър и Мартин обаче е не да управляваме, а да помогнем на българския футбол", сподели Стилиян.

Бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила коментира и дали някога е обмислял идеята да се включи в битката за президент на БФС.

"Никога не съм обмислял да се кандидатирам за президент на БФС. Има тази възможност преди три години. Аз обаче съм реалист човек и знам с какво мога да бъда полезен и в каква насока. Когато Димитър Бербатов ми предложи да се присъединя към неговия екип, за да помагам с моите връзки и знания, аз го приех, без да се замисля. Той иска да промени най-вече независимостта в българския футбол, защото тази система е изцяло тиранизирана. Стилиян Петров е дал дума на Димитър Бербатов, който се опитва да промени нещо в българския футбол", коментира Стилиян Петров.

Цялото интервю с рекордьора по брой изиграни срещи с националната фланелка очаквайте тази неделя (10 март) от 12:30 часа в предаването "Арена спорт"!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещето на АЕЦ "Козлодуй": Има план за доставки на първото неруско гориво
Бъдещето на АЕЦ "Козлодуй": Има план за доставки на първото неруско гориво
Изабелла Шиникова и Ани Вангелова са полуфиналистки на двойки на турнири в Италия и Тунис
Изабелла Шиникова и Ани Вангелова са полуфиналистки на двойки на турнири в Италия и Тунис