НОВИНИ

Страхил Попов не заминал за Белфаст заради натиск от Хатайспор

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:54, 08.04.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
страхил попов заминал белфаст заради натиск хатайспор

Десният краен бранител Страхил Попов е отказала да пътува заедно с националния отбор за мача срещу Северна Ирландия в Белфаст от световните квалификации за първенството в Катар през 2022 година.

Причината за това решение на бившия играч на Литекс и Касъмпаша е било натиск от клубния му отбор Хатайспор. Ръководството на турския тим са призовали на няколко пъти БФС за това Попов да не пътува за Северна Ирландия, тъй като Турция поставя под 10 дневна карантина всички граждани, пристигнали от територията на Великобритания.

При подобно стечение на обстоятелствата, Попов нямаше да бъде на разположение за срещата на неговия тим срещу Галатасарай, а от Хатайспор са определили неговото потенциално неучастие в мача като неприемливо.

Именно това е накарало Страхил Попов да обясни на селекционера Ясен Петров, че не може да пътува за Белфаст. Това пък е накарало Петров да зачеркне крайния бранител от сметките си оттук нататък и повече да не го вика в националния отбор, предава "Мач Телеграф".

Впоследствие обаче се оказало, че за Попов нямало да има проблеми с карантината, ако след визитата в Белфаст, се прибере в България и след това влезе в Турция.

Вероятно за това му решение е повлиял и планът на Ясен Петров да остави бранителят на пейката за мача с Италия, който беше три дни преди срещата със Северна Ирландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фабрицио Дзарконе: България е изключително ценен партньор на Световната банка
Фабрицио Дзарконе: България е изключително ценен партньор на Световната банка
Унищожават близо 10 тона пилешко месо от Полша заради салмонела
Унищожават близо 10 тона пилешко месо от Полша заради салмонела