НОВИНИ

Таменанг Чо пропуска гостуването на ЦСКА на Академик Пловдив

ЦСКА - Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:53, 26.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният отбор на ЦСКА гостува в Пловдив на Академик в последна среща от редовния сезон на Националната баскетболна лига (НБЛ). До момента възпитаниците на Росен Барчовски записаха 20 победи и си гарантираха третото място.

"Армейците" отново няма да бъдат в пълен състав, защото Таменанг Чо пропуска мача поради травма. От началото на сезона в НБЛ ЦСКА изигра 29 срещи и едва в 4 от тях Барчовски можеше да разчита на оптималния си състав. Добрата новина е, че с отбора ще пътува Брандън Йънг.

В последния мач между двата тима в Пловдив "червените" бяха убедителни и достигнаха трицифрен резултат 100:73. Тогава Таменанг Чо изигра великолепен мач и остана на една асистенция от първия трипъл-дабъл за играч на "червените" през сезона (11 точки, 14 борби и 9 асистенции). Той е и баскетболистът най-бързо достигнал 200 точки с екипа на ЦСКА - в рамките на 11 срещи. Срещу Академик Пловдив Мартин Сотиров реализира рекордните в кариерата си 30 точки. Той е и лидер по отбелязани тройки в отбора, като води с две пред Алекс Симеонов.

Днес двамата ще определят най-добрия стрелец от далечно разстояние на ЦСКА в редовния сезон. Срещата ще бъде №100 в кариерата на Дамян Минков в НБЛ. Той, заедно с Мартин Сотиров, Алекс Симеонов и Зейн Ноулс взеха участие във всички мачове на ЦСКА през сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавните дружества ще внесат 50% от дивидентите си за 2022 в бюджета
Държавните дружества ще внесат 50% от дивидентите си за 2022 в бюджета
Програмата за подпомагане на бежанци от Украйна се удължава до 30 юни
Програмата за подпомагане на бежанци от Украйна се удължава до 30 юни