Тестват всички футболисти в Бразилия за COVID-19

от Калоян Николов
13:21, 11.08.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Световен футбол
тестват всички футболисти бразилия covid

Бразилската футболна конфедерация задължи всички играчи от клубовете, участващи в националните турнири, да бъдат тествани за коронавирус, независимо дали влизат в игра, обявиха от централата.

"Тестовете ще бъдат разширени. Всички играчи ще бъдат тествани преди всеки кръг най-малко 72 часа преди началото на мача, независимо дали са включени в състава за мача. Изискването влиза в сила за мачовете, насрочени за този петък", обявиха от конфедерацията.

Също така организаторите на първенството позволиха на отборите да избират самостоятелно медицински организации за тестване от списъка на акредитираните от съответните органи.

Разходите ще бъдат възстановени от конфедерацията, при условие че не надвишават разходите за услугите, предоставяни от Клиниката "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, с която централата работи.

Домакинът трябва да представи резултатите от изследванията на организаторите на турнира най-малко 24 часа преди началото на мача, а гостите - най-малко 12 часа преди отпътуване към мястото на двубоя.

От конфедерацията уточниха, че клубовете трябва да следят стриктното спазване на медицинските препоръки за рестартиране на турнирите и указания за подготовката преди мача.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Раева: Гордея се с всички клубове на Държавното за ансамбли
Раева: Гордея се с всички клубове на Държавното за ансамбли
Най-малко 40 ранени на протестите в Ливан
Най-малко 40 ранени на протестите в Ливан