НОВИНИ

УЕФА планира да увеличи броя на участниците на Евро 2028

уефа планира увеличи броя участниците евро 2028
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 09.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) планира да увеличи участниците на Европейското първенство през 2028 година от 24 на 32 отбора, съобщава "Дейли Мейл".

През 2016 година първенството на Стария континент премина във формат от 24 отбора, като допреди това участниците във еврофиналите бяха едва 16. Според английския ежедневник централата сега иска да участват не по-малко от 32 от нейните 55 държави-членки преди края на десетилетието.

Източници на изданието разкриват, че са били консултирани заинтересовани страни от целия континент и планът е промяната да се внесе след шест години. Въпреки че ще участват повече държави, все още не е ясно дали това ще означава повече мачове на самия турнир, като се обсъждат редица опции.

От Асоциацията на професионалните футболисти на Англия се противопоставят на тези промени, твърдейки, че увеличаването на броя на отборите на континенталния шампионат ще доведе до влошаване на качеството на турнира.

Тъй като банковите сметки в целия континент са изчерпани след пандемията COVID-19, a финансовото въздействието на войната в Европа все още неизвестно, УЕФА иска турнирът през 2028 г., който най-вероятно ще се проведе във Великобритания и Република Ирландия, да гарантира огромни печалби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на отбраната: Въпросът за предоставяне на МиГ-29 на Украйна не стои на дневен ред
Министърът на отбраната: Въпросът за предоставяне на МиГ-29 на Украйна не стои на дневен ред
Правителството сформира кризисен щаб за войната в Украйна
Правителството сформира кризисен щаб за войната в Украйна