НОВИНИ

УЕФА потвърди Рим за домакин на Евро 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:26, 15.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
уефа потвърди рим домакин евро 2020

Европейската футболна централа официално обяви, че "Вечния град" ще приеме мачове при запълнен капацитет от 25% на митичния "Стадио Олимпико" по време на Евро 2020.

Рим бе един от четирите града, които бяха заплашени с изгубване на домакинство, тъй като не бяха дали уверение, че привържениците ще получат достъп до стадионите предвид текущата ситуация с COVID-19 по света.

„Властите гарантираха, че поне 25% от капацитета на стадиона ще бъде запълнен. В резултат на това, УЕФА счита, че Рома е напълно потвърден за стадион, на който ще се провеждат мачове в турнира“, споделиха от УЕФА.

В същото време три други стадиона – в Мюнхен, Дъблин и Билбао, разполагат с краен срок до 19 април да осигурят на УЕФА допълнителна информация за своите планове за зрители.

Така вече е ясно, че мачът на откриването на Евро 2020 между Турция и Италия, на 11 юни, ще се проведе по план на "Стадио Олимпико". Съоръжението ще приеме и останалите срещи на "Скуадра Адзура" от тази група "А", където са тимовете на Швейцария и Уелс, както и един двубой от 1/4 финалите на турнира.

„Феновете с билети за мачове в Рим трябва да имат предвид, че няма да има никакви изключения, свързани с ограниченията в пътуванията, които ще има по онова време, за хората пристигащи извън Италия“, добавиха от УЕФА.

Президентът на Европейската футболна централа Александър Чеферин за пореден път пък предупреди, че страните, които не успеят да предложат гаранции за броя фенове, могат да отпаднат загубят домакинството си.

„Авива Стейдиъм“ в Дъблин трябва да приеме три мача от груповата фаза и една среща от осминафиналите, но има все по-големи опасения по отношение проблема с посещаемостта.

Пред седмица Футболната асоциация на Република Ирландия обяви, че „не е в позиция на този етап да осигури уверение за минимален брой зрители на мачовете от Евро 2020, които трябва да се проведат през юни в Дъблин“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева: Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент
Ива Митева: Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент
Коя е Ива Митева?
Коя е Ива Митева?