НОВИНИ

Утре сутрин ще е много студено, после ще се затопли

сутрин студено после затопли
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 13.11.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Облачно ще е времето и през нощта, като на места все още ще превалява. В югозападните райони облачността ще намалее и сутринта там ще бъде най-студено, с температури малко над нулата. Минималната температура в София ще бъде около 2°, в останалата част от страната - между 3° и 8°.

След обяд облачността в по-голямата част от страната ще намалее. Предимно слънчево ще бъде през целия ден в Югозападна България. В Източна България ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

В сутрешните часове по високите части на Централна Стара планина все още е възможно да превалява слаб сняг, но по-късно в планините облачността ще намалее до слънчево време.

Температурите по високите върхове ще са около минус 3°. В курортите - от 2° на Алеко, 6-7° в Пампорово и Боровец, до 11-12° в Банско и Добринище. Ще духа умерен северозападен вятър.

Мъгливо и облачно ще бъде сутринта и на Балканите, но след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва. В южните райони от полуострова ще е предимно слънчево през целия ден.

Облачно и дъждовно ще бъде утре в много райони на Великобритания, в Северозападна Франция и в Норвегия. Дъжд ще вали и на много места в Испания, Португалия, както и в Италия. В северните райони на Европейска Русия ще превалява сняг.

У нас, в неделя и понеделник, сутринта ще има райони с мъгли, но след обяд в цялата страната ще бъде предимно слънчево.

Във вторник облачността ще се увеличава, а на места в Западна България ще превали и максималните температури там ще са по-ниски спрямо предишните дни.

В сряда ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се понижат, по-съществено в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Правителството бяга след кризата и ръси пари напосоки
Румен Радев: Правителството бяга след кризата и ръси пари напосоки
Изключиха Роман Полански от Френската филмова академия
Изключиха Роман Полански от Френската филмова академия