НОВИНИ

В лагера на Литва очакват труден мач срещу България

Селекционерът на Литва Едгардас Янкаускас и неговият възпитаник Фаустас Степонавичюс споделиха очакванията си за предстоящия мач

Едгардас Янкаускас
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 13.10.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на Литва Едгардас Янкаускас отличи младия състав на България, като призна, че гостуването няма да бъде лесно за литовския национален отбор.

Двубоят от квалификационна група "G" на Националния стадион "Васил Левски" ще се състои в събота (14 октомври) от 19.00 часа и ще бъде излъчен пряко по БНТ 1 и bntsport.bg. Студийната ни програма стартира в 18.30 часа.

"Очакваме труден мач. Определяме тима на България, тежък съперник. Използват висока преса с този млад състав. Имат ново поколение футболисти. Нямаме сериозни проблеми, някои от играчите имат леки болежки от последните им шампионатни мачове. Срещу Младен Кърстаич съм се изправял и когато водеше Сърбия, а също така съм играл срещу него и като футболист. Беше много солиден защитник. Като треньор на България той беше много близо до успех над Сърбия. Определено е подобрил нивото на българския състав и в това няма никакво съмнение Спомням си го добре като селекционер на своята страна. Но там имаше по-добри футболисти отколкото има сега. Но въпреки това, ни победиха в един мач с гол в 94-ата минута", сподели наставникът.

Неговият възпитаник Фаустас Степонавичюс е футболист на Ботев Пловдив и вече познава част от състава на "лъвовете".

"Българските футболисти са доста силни физически. В първите 5-я0 минути играят доста агресивно, в опит да изплашат съперника. Очаквам да ни бъде трудно, но ние също имаме своите качества. Ще се опитаме да спечелим точки от този мач. В Ботев Пловдив се чувствам добре. Прави ми впечатление, че футболистите тук се опитват да държат топката. Българската лига може да предложи силни футболисти", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шокиращи подробности в обвинителния акт за убийството на граничния полицай
Шокиращи подробности в обвинителния акт за убийството на граничния полицай
Какви са версиите за побоя на съпругата на пернишкия прокурор (Обзор)
Какви са версиите за побоя на съпругата на пернишкия прокурор (Обзор)