НОВИНИ

Валентин Антов с половин час на "Олимпико" срещу Рома

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:37, 12.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
валентин антов половин час олимпико рома

Българският национал Валентин Антов се появи като резерва в 60-та минута за неговия Болоня при минималната загуба на "синьо-червените" при визитата на Рома.

Бранителят се появи в игра на мястото на Лоренцо Де Силвестри и до края помогна на своя отбор да не допусне нов гол, след като Борха Майорал се бе разписал в 44-та минута.

Испанският нападател, който е собственост на Реал (Мадрид) вкара единственото попадение в края на първата част, възползвайки се от лоша изява на Данило. В опит да играе с топката бранителят изведе Майорал очи в очи със стража на Болоня, а испанецът първо преодоля Скорупски и без проблеми вкара на празната врата за 1:0.

Играчите на Синиша Михайлович обаче определено могат да съжаляват, че преди това не успяха да отбележат, тъй като създадоха няколко интересни ситуации.

През втората част след появата на Антов отбраната на гостите се стабилизира, като дори самият наставник след двубоя отчете, че неговия отбор е играл по-добре в защита след почивката.

По този начин бившият играч на ЦСКА София записа втори мач за новия си клуб, след като преди малко повече от месец Антов започна като титуляр и изкара 74-та минута срещу Каляри.

Интересен факт е, че за 20-годишният бранител това бе втори мач на "Стадио Олимпико" през сезона, като той отново не допсуна гол, докато е на игрището. През октомври Антов изкара цял мач за ЦСКА София при нулевото равенство срещу Рома в Лига Европа.

В класирането пък тази победа остави Рома на 7-то място като "вълците" са с актив от 54 точки, което е с една по-малко от 6-ия Лацио, който към момента заема последното място, даващо право на участие в Европа. Болоня пък са на 11-то място с 34 пункта, а до края на сезона остават осем срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Космонавтът Георги Иванов: Голямо щастие е да видиш Земята от 300-400 км
Космонавтът Георги Иванов: Голямо щастие е да видиш Земята от 300-400 км
Превръщат незаконно сметище в с. Самуилово в кът за отдих
Превръщат незаконно сметище в с. Самуилово в кът за отдих