НОВИНИ

Валентин Димов и Алекс Лазаров: Дано повече хора ни подкрепят срещу Казахстан през есента

валентин димов алекс лазаров дано повече хора подкрепят казахстан есента
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 12.02.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов и един от националите ни Александър Лазаров гостуваха в предаването "Арена спорт" по БНТ точно седмица след историческия успех срещу Нова Зеландия и класирането за Световна група I в отборната надпревара.

В студиото Валентин Димов определи това като най-големия успех на българския тенис в отборните надпревари, а Алекс Лазаров разкри и каква е причината да се стигне до него.

"Аз съм много щастлив винаги, когато дойде време за Купа "Дейвис", защото тогава сме всички заедно като отбор и правим всичко заедно. Последните години има един много голям прогрес не само за "Купа Дейвис", но и индивидуално при всички нас. Това е наистина страхотно. Мисля, че се събрахме един много силен отбор, който следва ясна и определена цел и се подкрепяме. За мен това е най-голямата промяна в нашия тим", сподели четвъртата ни ракета.

Двамата коментираха и предстоящия сблъсък с Казахстан през септември, като се обедниха около мнението, че се надяват повече хора да подкрепят тима ни през есента.

"По-скоро бихме избрали червена настилка на открито, тъй като казахстанците през повечето време играят на твърда настилка. Смятам, че е голямо предимство за нас, че сме домакини и имаме право да изберем настилката. Надявам се, че с изкачването ни в по-горна група и подкрепата на публиката ще стане по-силна, а това би било още един стимул за нас. Казахстан имат опитни играчи около топ 50 и обиграна двойка, така че няма да ни бъде лесно, но можем да се справим", заяви Димов

"Най-важно е как ние играем. Въпреки че сме много по-назад спрямо Саша Бублик в ранглистата, ние не сме по-некачествени тенисисти. В този спорт всичко е на психологическа основа. Колкото повече хора дойдат, толкова по-добре. Смятам, че България би била фаворит срещу Казахстан на червени кортове", допълни Алекс Лазаров.

Валентин Димов сподели още и какви са шансовете през септември да видим у нас и първата ни ракета Григор Димитров, който не е играл за Купа "Дейвис" от 2015 година насам.

"Със сигурност ще има разговори. Не мога да кажа дали той със сигурност ще играе или не. Смятам, че с него обаче бихме били наистина по-силен отбор. Всичко зависи от неговото желание да подкрепи отбора и от неговата програма. Говорихме с Григор и преди срещата с Нова Зеландия и постигнахме договорка да се чуем отново след сблъсъка, така че разговорите предстоят", коментира капитанът ни за Купа "Дейвис".

Цялото интервю с Валентин Димов и Александър Лазаров гледайте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна дарителска акция в Русе за пострадалите в Турция и Сирия
Поредна дарителска акция в Русе за пострадалите в Турция и Сирия
Тодор Неделев: Искам да съм жив и здрав и да радвам феновете на Ботев Пловдив
Тодор Неделев: Искам да съм жив и здрав и да радвам феновете на Ботев Пловдив