НОВИНИ

Валежи и гръмотевици на много места следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 31.08.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

Максималните температури днес в повечето райони ще бъдат между 25° и 30°, в Източна България, където ще остане слънчево - до 34°. В близките часове на много места в страната, включително и по Черноморието, ще превали и прегърми.

През утрешния ден отново ще има валежи, на много места в цялата страна, по-интензивни в часовете около и след обяд. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в югоизточните райони - до 33°, в София - около 25°.

Валежи, придружени от гръмотевици се очакват утре и по Черноморието. В отделни райони има условия за по-интензивни явления. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала, а температурата на морската вода е около 26 - 27 градуса.

В планините още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В масивите в Западна и Централна България има условия валежите да са значителни. Ще духа до умерен вятър от юг, но ще има и временни усилвания.

Ще продължи захлаждането и на Балканите. Валежи, на места интензивни ще има в западните, а след обяд и в централните райони от полуострова.

У нас предупреждение за значителни валежи и силни гръмотевични бури е обявено през нощта срещу петък в западната половина на страната.

В петък времето ще бъде облачно и с продължаващи проливни валежи и гръмотевична дейност в почти цялата страна, а в края на деня и през нощта срещу събота - вече и в Източна България. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 20° в северозападната част от страната до 30° на югоизток. В събота валежите ще намалеят, а в неделя превалявания ще има главно в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо е решил да остане в Манчестър Юнайтед
Роналдо е решил да остане в Манчестър Юнайтед
Кой е Михаил Горбачов: Човекът, който проправя път към една по-демократична Европа
Кой е Михаил Горбачов: Човекът, който проправя път към една по-демократична Европа