НОВИНИ

Валежи и гръмотевици ни очакват в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 16.07.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-горещо се очаква да бъде днес, в сравнение с вчера - максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°, по Черноморието - от 28 до 31°. Ще се задържи и слънчево, като само на отделни места, главно в североизточните и планинските райони ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в източните части - от юг-югоизток.

През нощта ще бъде предимно ясно, в повечето райони със слаб северен вятър, а утре отново ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд ще се развива купеста облачност, главно в югозападните и североизточните райони - и купесто-дъждовна и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът от север-северозапад ще се усили и с него ще нахлува малко по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с повече облаци след обяд, когато само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от север, след обяд - от североизток. Максималните температури ще са около 27 - 30°. Температурата на морската вода е 23 - 25°, а вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, на отделни места по Южното Черноморие - до 3.

И в планините денят ще започне със слънчево време, а около обяд в масивите в Югозападна България ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Ще бъде много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са от 16° на Алеко до 28° в Банско.

Не само у нас, но и в по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, ще бъде предимно слънчево. По-съществена ще бъде облачността в Източна Европа и на Скандинавския полуостров и на много места там ще има валежи, по-значителни и придружени от гръмотевици в Беларус и Финландия.

А у нас в понеделник слаби и краткотрайни превалявания ще има само на изолирани места в Югоизточна България, а температурите временно ще се понижат с няколко градуса, но от вторник отново бързо ще започнат се покачват и през следващите дни ще бъде слънчево и горещо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделци от Гоце Делчев масово изоставят нивите си и търсят друг поминък
Земеделци от Гоце Делчев масово изоставят нивите си и търсят друг поминък
Шави включи Френки де Йонг в групата на Барселона за предсезонното турне в САЩ
Шави включи Френки де Йонг в групата на Барселона за предсезонното турне в САЩ