НОВИНИ

Валежите спират, започва затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 20.04.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Слабо повишение имаше днес при температурите, но въпреки това останаха по-ниски от нормалните за април. Максималните бяха в интервала от 11 градуса в Драгоман до 18 градуса във Видин. В близките дни, макар и временно ще се затопли още.

През нощта в повечето райони облачността ще се разкъса и намалее и ще е почти без валежи. Вятърът ще стихне. Минималните температури утре ще са между 1° и 6°, в София - около 2°.

Още от сутринта времето ще е слънчево. След обяд главно над планинските райони ще има повече облаци и на отделни места е възможно да превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат малко по-високи в сравнение с днес - между 14° и 19°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми, като границата между дъжд и сняг ще е на надморската височина около 1700 - 1800 метра. Ще духа до умерен западен вятър.

И в останалата част от Балканите бавно ще продължи да се затопля. Ще бъде предимно слънчево, със следобедни краткотрайни превалявания. Валежи ще има и на много места в Европа - по-значителни ще са през втората половина на деня, на места в Централна Европа придружени от гръмотевици. Със застудяване от север на Скандинавския полуостров ще вали сняг, на места - със значителни количества, а в южните райони ще бъде и много ветровито.

У нас в четвъртък ще бъде слънчево, и още по-топло. В петък и събота обаче отново се очакват валежи и захлаждане, по-съществено през втория ден. В петък ще вали само в югозападните райони от страната, в събота - на повече места, главно в Южна България. В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността бързо ще намалее, и температурите отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда надигра Етър и излезе на третото място
Арда надигра Етър и излезе на третото място
ЕМА за "Джонсън и Джонсън": Случаите на тромбози са рядък страничен ефект
ЕМА за "Джонсън и Джонсън": Случаите на тромбози са рядък страничен ефект