НОВИНИ

Ван Бастен: Ван де Беек не трябваше да отива в Юнайтед

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:38, 26.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Европейски футбол
ван бастен ван беек трябваше отива юнайтед

Легендата на нидерландския футбол Марко ван Бастен заяви, че сънародникът му Дони ван де Беек не е трябвало да преминава в Манчестър Юнайтед.

Ван де Беек акостира на на "Олд Трафорд" през лятото, но щ все още чака да изиграе първия си мач като титуляр във Висшата лига или Шампионската лига.

23-годишният Ван де Беек бе привлечен през летния трансферен прозорец от Аякс срещу 40 милиона евро, но до момента не получава доверието на мениджъра на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяр.

"Дони не трябваше да отива в Манчестър Юнайтед. Когато си добър играч, трябва да играеш всяка седмица. Много е лошо за играч като Дони да изиграе само шест или седем мача за цялата година. Това е шок за ритъма на един футболист", коментира Ван Бастен през нидерландската телевизия Зиго Спорт.

Тъй като сезонът в Евередивизи бе прекратен преждевременно през март заради пандемията то коронавирус, нидерландският бранител на практика почти не е играл футбол в последните осем месеца.

"Знам, че той сега получава много повече пари, но един топ играч трябва да гледа шансовете, които ще получава за игра, когато подписва с нов отбор. Дони трябваше да изчака за по-добри опции за трансфер", допълни трикратният носител на Златната топка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армения и Азербайджан с взаимни обвинения за нарушаване на новото примирие в Нагорни Карабах
Армения и Азербайджан с взаимни обвинения за нарушаване на новото примирие в Нагорни Карабах
Доклад констатира лошо състояние на Аспаруховия мост
Доклад констатира лошо състояние на Аспаруховия мост