НОВИНИ

Васил Евтимов: Играчите трябва да се гордеят с това, което постигнаха тази година

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:45, 02.06.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
васил евтимов играчите гордеят постигнаха година
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на баскетболният Черноморец Бургас Васил Евтимов сподели, че неговите състезатели трябва да са горди от постигнатото през този сезон, въпреки че не успяха да стигнат до шампионската титла.

В четвъртък вечер бургазлии отстъпиха със 75:83 у дома на състава на Балкан, с което ботевградчани си подпечатаха и седмата титлата на България.

След срещата Евтимов сподели, че е оптимист за бъдещето на Черноморец, макар че призна, че самият той все още не знае дали ще води тима и през следващия сезон.

"Оптимист съм. Искам всички да се гордеят с това, което постигнахме тази година. Ако в началото на годината някой беше казал, че Черноморец ще играе на финал, щяха да му се изсмеят в лицето. Без център и с половин гард, с момчетата, които играха, успяхме да стигнем финал. Днес те се бореха и аз само мога да ги поздравя. Поздравявам и отбора на Балкан, защото бяха по-добри от нас. И в трите мача те ни доминираха в борбата. Днес мога спокойно да кажа, че ако контролирахме нещата малко по-добре, можехме да спечелим този мач и да играем четвърти в събота. Не успяхме", започна наставникът на "акулите"

"Сезонът приключва. Всеки се прибира и догодина ще се опитаме да станем шампиони. Аз ще проведа разговори с играчите, ръководството също. И аз не съм сигурен дали ще бъда тук. Трябва да се успокоим малко, да прекараме няколко дни извън баскетбола и да не мислим за него. Трябва да се радваме на това, което постигнахме. Аз като цяло съм доволен и се гордея с моите играчи. Сребърният медал си е сребърен медал. За три години надграждаме и догодина ще се опитаме да станем шампиони", сподели още Васил Евтимов.

Баскетболистът на Черноморец Бургас Джордан Тъкър пък определи сезонът на тима като "страхотен" и призна, че в решителните битки срещу Балкан се е усетила умора в редиците на "акулите".

"Те са ветерани. Те не се огъват под напрежение, останаха спокойни, направиха серия, а ние не успяхме да отговорим. Имаше и умора. Със сигурност дадох всичко от себе си, бях много уморен. Всеки мач играехме сякаш ни е последен. Няма от какво да се срамуваме, поне имахме страхотен сезон откакто дойдох тук. Стигнахме до финалите, нещо което не е правено в Бургас. Така че наистина много уважение за тези момчета. Със сигурност ще помисля за това да се върна тук. Започнахме нещо много специално в града. С феновете, тези които идваха и ни подкрепяха, и това е наистина много специално за мен", заяви Тъкър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щутгарт е много близо до спасението след класически успех срещу Хамбургер в първия двубой от плейофа за оцеляване
Щутгарт е много близо до спасението след класически успех срещу Хамбургер в първия двубой от плейофа за оцеляване
Демерджиев: МВР установи дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите
Демерджиев: МВР установи дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите