НОВИНИ

Васил Евтимов: Искам всеки мач да печелим със защита

Васил Евтимов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 14.05.2023
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов твърди, че защитата ще помогне на тима му да спечели серията срещу Рилски спортист в Националната баскетболна лига.

Бургазлии се наложиха над самоковци със 79:73 в първата среща от полуфиналната серия.

„Наистина моите момчета ме зарадваха с тази победа, но мачът е в борбите и в защитата. Много малко отбори, да не кажа почти никой, е удържал Рилски до 73 точки в тяхната зала. На Купата вкараха 69, а седмица преди това 72. Аз не искам да се надвкарвам с Рилски, особено в тяхната зала. Искам всеки мач, стъпка по стъпка, да печелим със защита. Днес спокойно можехме да бием с 15 точки, ако високите ми играчи бяха в Самоков. Те още са горе, на ски ризорта, не знам къде са, но сега ще проведа сериозен разговор с Моайен и Нзи. Те изпуснаха едно 6-7 точки под коша, които трябва да вкарат. Те са професионалисти и аз изисквам от тях тези кошове да бъдат вкарани. И без тях днес успяхме да се справим", сподели той след срещата.

Наставникът е категоричен, че отборът му няма да промени нагласата си за втория мач.

"Повеждаме 1-0 и след два дни ще излезем отново с нагласата да пазим и да се борим, това е. Имаме 14 грешки, аз искам от тях да изгубим топката 13. Когато губиш топката 12-13 пъти като гост е добре. Всичко над 16- 17 започва да става притеснително. Те загубиха топката 9 пъти, а ние 14, за което съм доволен. От тях 3-4 паса им казах, че трябва да са сигурни, че пасът ще мине. Не искам да играем на никакви рискове. Не е моментът да се рискува абсолютно нищо. Предпочитам по- простия пас, този който ще стигне, отколкото прекрасен пас със асистенция. Преди мача реших да поднеса и аз някаква изненада. Мисля, че със сигурност те са се готвили за него. Просто опитах нещо и днес то провървя. С неговото включване от пейката ние ставам с 34 точки от пейката, което за нас е нечувано. Днес той наистина изигра добър мач, но това е само един мач. Серията е дълга и от него ще очаквам да бъде отново готов в понеделник“, допълни той.

Неговият възпитаник Джордан Тъкър разкри, че взаимоотношенията на баскетболистите с треньора им помагат да постигат подобни резултати,

„Треньорът на почивката ни каза, че трябва да излезем силни и да не правим грешки, но аз направих грешка при първото владение. Опитахме се да се държим заедно през цялото време. Много мачове загубихме, защото губехме концентрация, но днес не направихме това и успяхме да спечелим накрая. Ние винаги сме си говорили, че ще печелим със защита и това трябва да стане. Играхме много лошо в нападение срещу тях на Купата, но спечелихме със защита, така че ние знаем, че те могат да вкарват стрелби и въпреки това, защитата и борбата са най- важното нещо. Ние спечелихме и борбата днес. Ние имаме великолепни отношения с треньора. Аз лично с него, а и целият отбор. Понякога той крещи, за да можем да се събудим и да играем. Ние го разбираме и това днес беше нашето съобщение", заяви той.

Баскетболистът очаква Рилецо да заиграе по-силно в предстоящия двубой.

"В следващия мач трябва да продължим да правим най-добрите си разигравания, защото те няма да искат да загубят втори мач на техен терен. Сигурно ще видим по-добра версия на техния отбор и затова трябва да излезем концентрирани. Не трябва да празнуваме толкова тази победа днес, защото трябва да сме готови за предизвикателството, което ни очаква“, каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Людмил Хаджисотиров: Трябва да играем по-хладнокръвно и умно
Людмил Хаджисотиров: Трябва да играем по-хладнокръвно и умно
Папа Франциск представи нова Конституция на Ватикана
Папа Франциск представи нова Конституция на Ватикана