НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: Вратарят, Сисиньо и Шивача не знам какво правят в националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:16, 30.03.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Футбол
венцеслав стефанов вратарят сисиньо шивача знам правят националния отбор

Босът на Славия коментира актуалните теми в българския футбол и в частност националният отбор, отправяйки критики към някои футболисти, сред които Пламен Илиев, Сисиньо, Момчил Цветанов и един от централните защитници в отбора.

По думите на Стефанов, Ясен Петров има на разположение млади футболисти, на които трябва да бъде шанс, защото може да им се разчита.

"Очаквах, че Ясен (Петров) ще пристъпи по-смело. Има 3-4 футболисти, не знам защо разчита точно на тях. Един от централните защитници се обръща по-бавно от тролей номер 3. Вратарят, Сисиньо и Шивача не знам какво правят в националния отбор. Има млади, на които може да се разчита. Защо трябва да разчитаме на Сисиньо? За младите футболисти решението го взехме с Емил Костадинов, подкрепи ни и Наско Сираков. Това стана по времето на Боби Михайлов. Трябваше от следващата година младите футболисти в съставите да станат по двама. Боби промени това под нечий натиск. Радетел съм да има повече български футболисти на терена", заяви Стефанов на пресконференция.

Той изрази надежди преди двубоя със Северна Ирландия в сряда: "Ако се направят някои промени, може да вземем и трите точки. Ирландците са опасни."

Разбира се, Венцеслав Стефанов не подмина и темата за предстоящия конгрес на БФС, който предизвика множество спорове и коментари в последната седмица.

"От предложените до момента кандидати, не подкрепям нито един. Не са достойни за този пост. Бъдещият президент трябва да има сериозни познания по темата футбол. Основната му задача ще бъде работата с националните отбори, както и контактите му с европейската централа, лобирането и създаването на подходяща атмосфера за развитие на националните отбори. Първенството трябва постепенно да премине под егидата на Професионалната лига. В момента е като орел, рак и щука. Трябват можещи и знаещи хора, да се грижат за обстановката по стадионите, за отборите и да изискват от хората по места стриктно изпълнение на дадените заповеди. Ако бъде конгрес, да бъде за цял мандат. Харченето за някои, които не дават собствени пари, е лесно. Трябва строга финансова дисциплина. Искам влизащите във футбола пари да бъдат строго регламентирани. Да се знае къде отива всеки един лев. Никой няма интерес в момента да се проведе конгрес. Ако се провежда, трябва да бъде редовен. Без значение кой ще бъде президент. Всичко друго е илюзия, химера и доказване на егото", каза още Венцеслав Стефанов.

Накрая президентът на Славия говори и за предстоящите мачове до "белите" до края на сезона, определяйки ги като изключително важни. Съставът от Овча Купел е замесен в битката за оцеляване в Първа Лига и междувременно му предстои да изиграе двата 1/2 финала в турнира за Купата на България срещу Арда.

"Всички мачове до края на сезона са полуфинали. Ще се възстановят тези, които в момента са контузени. Арда и Славия играят приятен футбол, ще бъде битка. Не вярвам да има заигравка със съдиите и от двете страни", добави Стефанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима бадминтонисти ни представят на европейското първенство
Петима бадминтонисти ни представят на европейското първенство
Задължителна карантина в хотел за българите, влизащи в Исландия
Задължителна карантина в хотел за българите, влизащи в Исландия