НОВИНИ

Ветровито време и днес, и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 25.09.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В цялата страна ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от изток североизток, с опасно силни пориви в Източна България. Ще преобладава слънчево време, с вероятност за локални превалявания главно в планинските райони. Максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, между 25° и 30°, в София - около 25°.

И през следващото денонощие в цялата страна ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от изток североизток, а предупреждение за опасно силни пориви е в сила в повече области. Ще преобладава слънчево време със сутрешни мъгли главно в Източна България. Максималните температури ще останат без промяна, в по-голямата част от страната между 25° и 30 градуса.

И по Черноморието сутринта на места ще бъде мъгливо, а през деня - слънчево, но много ветровито. Вълнението на морето ще се задържи около 3 - 4 бала.

Много ветровито ще бъде и в планините. Ще духа умерен и силен вятър с посока от североизток. Температурите ще се понижават и максималните в курортите ще бъдат от 13° на Алеко, 16 - 17° в Пампорово и Боровец, в Банско 22°.

И в сряда ще остане ветровито, а температурите ще се понижат. В четвъртък вятърът ще отслабне, но се увеличава вероятността за превалявания. В петък и събота ще преобладава слънчево време, но не са изключени локални превалявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония завърши на първо място в класирането по медали на световното първенство по борба, България е на 20-а позиция
Япония завърши на първо място в класирането по медали на световното първенство по борба, България е на 20-а позиция
ДПС няма да издигне кандидат за кмет на София
ДПС няма да издигне кандидат за кмет на София