Вицепремиерът Николова: СПА курортите са пълни

от БНТ
11:16, 03.05.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
вицепремиерът николова спа курортите пълни
Слушай новината

СПА курортите са пълни, хората съчетават различни форми на туризъм, като спа, балнео и уелнес, поклоннически, еко, селски и преходи. Това установи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на посещението си във Велинград и района.

Тя посочи още, че гостите са основно българи, избрали почивните дни по време на празниците за посещение и пътувания във вътрешността на страната. Според нея хубавото време и поредицата от почивни дни ще допринесат за добро начало на летния сезон, който стартира на 1 май.

Министър Николова припомни, че все още туризмът работи в условия на епидемична обстановка и е важно да се спазват единните правила и указания, които Министерството на туризма и здравните власти разработиха, за да гарантират безопасността на туристите. Призова и посетителите да спазват здравните препоръки и мерки, за да бъде престоят им пълноценен и спокоен.

Полагаме максимални усилия, за да подпомогнем дейността на бизнеса и туристите да са спокойни за своето здраве по време на посещенията си, коментира вицепремиерът. Категорична е, че ще продължи стриктният контрол за спазване на всички указания в местата за настаняване, изхранване и на морските плажове.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борците ни с последна възможност да спечелят квоти за Игрите в Токио
Борците ни с последна възможност да спечелят квоти за Игрите в Токио
Близо половин милион превозни средства са напуснали София на 29 и 30 април
Близо половин милион превозни средства са напуснали София на 29 и 30 април