НОВИНИ

Владимир Перев, журналист: Не се очакват изненади при гласуването на френското предложение в РСМ

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 13.07.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Европа
Слушай новината

Не се очакват изненади на предстоящите обсъждания и гласувания на т.нар. френско предложение в парламента на Република Северна Македония. Това заяви в "Денят започва" македонският журналист Владимир Перев.

"Това е очакваното решение и тук почти всички знаят, че това нещо ще стане много леко. Вероятно след дълга и изчерпателна дискусия, но ще бъде така. Социалдемократическият съюз и всичките албански партии ще гласуват за това, което се казва френско предложение, което е де факто европейско предложение за Македония", смята Владимир Перев.

Журналистът напомни, че утре към македонските депутати в парламента ще се обърне директно председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Тя пристига в Скопие, за да подкрепи френското предложение и де факто "да подкрепи България". Според Владимир Перев е изключено т.нар. френско предложение да свали правителството.

"Такова нещо не може да се случи, ако гледаме обективно. Това са приказките на опозицията, които казват - ако отхвърлите френското предложение, ние няма да искаме предсрочни избори. Това е, да не кажем, една трагикомична изява. Отхвърли ли се френското предложение тогава позицията става заложник на опозицията, на Християн Мицкоски и той ще командва процесите в парламента. Мисля, че изненади от този тип няма да има".

Преди информациите за посещението на Урсула фон дер Лайен протестите са били антиевропейски и антибългарски. Сега вече тонът е малко по-смирен, допълни македонският журналист.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиерос Сотириу и Игор Пластун: Няма лесни мачове в Европа
Пиерос Сотириу и Игор Пластун: Няма лесни мачове в Европа
Уейн Рууни e новият треньор на Ди Си Юнайтед
Уейн Рууни e новият треньор на Ди Си Юнайтед