НОВИНИ

Волейболните националки под 19 години победиха Република Корея в последния си мач на турнира в София

волейболните националки години победиха република корея последния мач турнира софия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 30.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по волейбол за жени под 19 години завърши с успех участието си в международния приятелски турнир в София. В третата си и последна среща в столичната зала "Христо Ботев" тимът ни се наложи над Република Корея с 3:2 (23-25, 25-18, 18-25, 25-20, 16-14).

Гостенките започнаха по-добре срещата и поведоха с 6-1. Българките на два пъти в тази част успяваха да стопят разликата и да изравнят (12-12 и 22-22), но нито веднъж да поведат.

Във втората част момичетата на Борислав Крачанов не се затрудниха да изравнят в геймовете. Лошо стартира следващият период, в който ни поведоха след 4 безответни точки и този аванс се задържа през повечето време, а накрая стана дори 7. Последва оспорван гейм, в който двата тима се държаха близо един до друг, но при 18-18 добра наша серия ни изведе напред и изравнихме отново след 25-20. Стигна се до тайбрек и борба за всяка топка и в двете полета. Южна Корея можеше да затвори мача, повеждайки с 14-12, но пълна мобилизация от България доведе до четири поредни точки и крайната победа.

Виктория Коева отново бе най-резултатна с 19 точки, а 18 реализира Ива Дудова. С 13 този път се отчете Елена Коларова. Имахме много грешки на начален удар (22), но пък и много точки вкарани от сервис – 22. По-слабо се представихме на блокада, където записахме 2 точки и 22 грешки, докато съперника имаше в този показател 14 точки.

Тимът ни заминава за Сегед, където на 1 август стартира световното първенство. Шампионатът ще се проведе в две държави – Хърватия и Унгария. Нашите момичета са в група с Група С заедно с отборите на Италия, Бразилия, Тайланд, Перу и Канада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна буря остави хиляди без ток във Вашингтон, Вирджиния и Мериленд
Силна буря остави хиляди без ток във Вашингтон, Вирджиния и Мериленд
Барселона победи Реал Мадрид пред 82 000 зрители в Тексас
Барселона победи Реал Мадрид пред 82 000 зрители в Тексас