НОВИНИ

Волейболният шампион Нефтохимик привлече Стефан Иванов

волейболният шампион нефтохимик привлече стефан иванов
Снимка: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
14:32, 18.07.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Стефан Иванов стана осмото лятно попълнение в редиците на шампиона ВК Нефтохимик 2010 Бургас и ще бъде част от тима по време на предстоящия сезон в родната Суперлига и Шампионската лига.

"Мисля, че ще се впиша в обстановката, която е възможно най-добрата за работа в България. С почти всички момчета съм играл, надявам се да се сработим бързо с чужденците Мурад Хан и Стеван Симич", заяви за клубния сайт Иванов, който има сребро с националния отбор на България от Европейския младежки олимпийски фестивал пред 2015-а година в Тбилиси.

Освен това Иванов е балкански шампион до 16 г. за 2013-а, като става MVP на шампионата.

Пети е за Купата на Емира на Катар за 2019 г. с екипа на Ал Гарафа.

Роден е на 31 март 1997 г. в Попово. Висок е 198 см, тежи 91 кг. Посрещач е титулярният му пост, играл е и като диагонал.

Първите си стъпки прави в русенския Дунав. После се мести заедно със семейството си в Пловдив и облича екипа на Виктория Волей, с който дебютира в мъжкия волейбола на 15 г. След престой в Миньор Перник става част от състава на Хебър за сезон 2016/2017, където работи с настоящия треньор на шампиона Нефтохимик – Атанас Петров.

"Наско Петров наистина внесе спокойствие в Нефтохимик. Плюс това той е треньор, който умее да обяснява. С него отдавна говорим да работим пак заедно след периода в Хебър, но все изникваха пречки. Ето, че сега се получи", добавя Стефан, който е играл още в Черно море и италианския Отавиано, а миналия сезон беше в Берое заедно с друго ново попълнение на Нефтохимик за идния сезон – Венцислав Рагин.

Освен тях двамата ВК Нефтохимик 2010 привлече националите на Пакистан и Сърбия Мурад Хан и Стеван Симич, Венелин Кадънков, Денис Чавдаров, Светослав Станков и Виктор Недялков. В тима остават емблемите Георги Петров, Иван Станев и Симеон Добрев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд стартира търг в подкрепа на дете
Ботев Пд стартира търг в подкрепа на дете
"Пророчица" отива на съд за измама с разваляне на магии
"Пророчица" отива на съд за измама с разваляне на магии