НОВИНИ

Времето днес ще е по-студено

времето студено
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 18.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Днес минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°, в София - 13°.

По-значителна облачност ще има над югоизточната половина от страната, където на отделни места ще превали. От северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд по северното крайбрежие намаляваща до предимно слънчево време. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, често значителна и на места ще превали слаб дъжд, над 2300 метра – слаб сняг. Максималните температури ще са значително по-ниски и по най-високите върхове ще са близки до нулата, а в курортите – от 4° на Алеко, между 6° и 8° в Боровец и Пампорово и около 11° в Банско и Добринище. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

През първите дни от новата седмица вятърът в цялата страна ще отслабне. Ще е предимно слънчево, но твърде хладно. Във вторник в крайните югоизточни райони ще превалява дъжд. Сутрин ще е студено с минимални температури между 2° и 7° и във високите полета в Западна България ще има условия за образуване на слана.

В сряда ще започне затопляне и в четвъртък в по-голямата част от страната максималните температури ще достигнат 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
603 нови случаи на COVID-19 у нас за денонощието
603 нови случаи на COVID-19 у нас за денонощието
Лейбъристите печелят убедително в Нова Зеландия
Лейбъристите печелят убедително в Нова Зеландия