НОВИНИ

Ясен Петров: От нас зависи дали мачът ще е лесен или труден

Ясен Петорв
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 05.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по футбол на България се изправя срещу Грузия във втория си мач от група 4 на Лига С в турнира Лига на нациите.

Промени се очакват най-вече в халфовата линия, където се очаква да започнат Доминик Янков, Ивайло Чочев, Илиян Стефанов и Георги Костадинов.

Селекционерът Ясен Петров вярва, че тимът ни ще контролира посоката, в която ще се развива двубоят.

"Дали ще е лесен или труден двубоят, зависи от това как ние ще го направим. Няма лесни или трудни съперници, има начин на реакция от нашия отбор. Ако тимът ни е концентриран, опита се да играе футбол и си вземе положенията, може да стане лесен мач, но може да стане и труден", сподели наставникът в интервю за БНТ.

До момента България и Грузия са се изправяли шест пъти един срещу друг, като в официалните мачове "лъвовете" имат две победи, равенство и загуба. Двете приятелски срещи завършват с успех на България, включително и последният мач между двата тима, който се игра в началото на септември 2021 година.

"Едва втори ден се подготвяме за мача с България. Всички знаем колко важен е той за нас. Тази среща ще бъде коренно различна от победата ни над Гибралтар, но ще бъде различна и от контролата ни срещу България през септември. Феновете ще видят доста атрактивен двубой", заяви грузинският национал Отар Какабадзе.

Двубоят от 21.45 часа ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ, както и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма, посветена на срещата, започва в 21:00 часа.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 деца са обучени да оказват първа помощ в кампанията "И децата могат да спасяват живот"
Над 20 деца са обучени да оказват първа помощ в кампанията "И децата могат да спасяват живот"
Как да поддържаме автомобил за дълго пътуване през лятото?
Как да поддържаме автомобил за дълго пътуване през лятото?